בודפשט היא עיר נהדרת לטיול, המשלבת מבנים יפים, פעילויות מגניבות ואוכל טעים וזול, ומתאימה לזוג, לקבוצת חברים ולמשפחה עם ילדים, לסופ"ש קצר ועד ל – 5-6 ימים. באופן כללי ראיתי שהרבה אנשים התלבטו על בודפשט עם ילדים – האם מתאים או לא, ואני יכולה להגיד חד משמעית שיש המון מה לעשות בבודפשט עם ילדים ומקווה שבכתבה הבאה תמצאו מגוון רעיונות…
אנחנו טסנו ל – 4 ימים מלאים (3 לילות) והרגשנו שעוד יום היה אידיאלי, תלוי כמה רוצים לראות ולעשות אבל 5 ימים לדעתנו זה בול. הספקנו כמעט כל מה שרצינו אבל יש לציין שעשינו המון כל יום וחזרנו למלון מתים מעייפות 🙂 האיזור מחולק לצד של בודה ולצד של פשט כאשר רוב הדברים נמצאים בצד של פשט ושם גם לנים רוב התיירים.
טיסות
אנחנו טסנו בטיסת UP של אלעל, מכיוון ששילבנו אותה עם נקודות הנוסע המתמיד הטיסה עלתה 92$ הלוך חזור. גם אם קונים כרטיס רגיל המחירים היו באיזור ה – 130-150$ הלוך חזור, שווה לבדוק במערכת חיפוש אליס למציאת טיסה זולה, לרוב של חברת Wizzair או UP.
לינה
אנחנו ישנו במלון Corvin Hotel שנמצא קרוב מאד לתחנת המטרו Corvin Negyed. המלון כלל חדר גדול מאד עם מיטה שבאמת מתאימה ל – 4 אנשים (!) וארוחת בוקר נהדרת. אנחנו היינו מאד מרוצים מהתמורה למחיר, מבחינת מיקום מי שמחפש מקומות בילוי וברים עדיף שישן באיזור הרובע היהודי (כן, מפתיע) בו רוב המקומות המגניבים לבילוי. מחיר – 800 ₪ לזוג לשלושה לילות כולל ארוחת בוקר.
עוד פתרון נהדר ללינה בבודפשט שהתלבטנו עליו (והבחירה הייתה קשה) הוא האתר Airbnb המציע דירות אירוח במחירים אטרקטיביים למדי ברחבי העיר. מצאתי דירות מדהימות ממש במרכז במחירים מעולים. אני בחרתי בלינה בדירה כזו בחופשה שלי בלפלנד והיה פשוט מדהים! זה בעיקר טוב וחוסך אם אתם משפחה שלמה וההיצע בבודפשט נהדר! אם תיכנסו לקישור דרכי ותפתחו חשבון חדש באתר תקבלו 150 ש"ח מתנה להזמנת לינה ראשונה.
התניידות
מערכת התחבורה הציבורית של בודפשט פשוט מדהימה! יש להם שילוב של מטרו, חשמלית, אוטובוסים וטרלייבוס (סוג אחר של חשמלית), בכמות ענקית ובתדירות לא נורמלית. אפשר לקנות כרטיסייה של 10 נסיעות או לקנות מעבר חופשי ליממה, ל – 72 שעות או לשבוע, במחירים זולים מאד. את הכרטיס אפשר לקנות בשדה התעופה או בכל תחנת מטרו במכונות או בקופות. אנחנו קנינו מעבר חופשי ל – 72 שעות ב – 50 ₪ לאדם וזה מאפשר שימוש חופשי בכל התחבורה הציבורית שלהם (והשתמשנו המון). האוטובוסים מגיעים במהלך היום כל 1-3 דקות (!) ובערבים גם כל 5-10 תמצאו אוטובוס. למטרו מחכים הכי הרבה 2 דקות אבל נדיר שזה קרה. באופן כללי כמעט כל האוטובוסים והמטרו חיכו לנו שם כל פעם שהגענו והתחלופה בין מטרו לאוטובוסים היא מאד נוחה וקרובה. אנחנו השתמשנו כל הזמן ב – Google Maps כדי לנווט את ההגעה והוא נותן מסלולים מאד נוחים ומדויקים של אוטובוסים ורכבות.
המסלול
יום 1 – נחיתה + מוזיאון השוקולד + פארק המים + Pub For Sale:
בשדה התעופה קנינו את כרטיס המעבר לתחבורה ולקחנו קו אוטובוס E200 לתחנת מטרו 3 ואז במטרו הגענו עד למלון, הכל היה מהיר ודי פשוט.
מוזיאון השוקולד – האטרקציה הראשונה והאמת הכי פחות מומלצת לדעתנו לעומת כל השאר. מדובר בסיור במוזיאון שוקולד שנמצא בפרברי העיר. על פניו אנו חובבי שוקולד והתלהבנו מהרעיון של הסיור שכולל טעימות רבות והכנת שוקולד ומסתיים בתה ועוגה. בפועל – המקום רחוק ולא מאד נוח להגיע אליו, הסירו היה די מוזר ולא באנגלית מספיק ברורה, רובו התמקד בחדרים היסטוריים ולא ממש בשוקולד או בהכנה שלו. ההכנה בעצמנו הייתה משהו מאד בסיסי וקצר והקרינו סרט הרבה יותר מדי ארוך על הכנת שוקולד שצולם בוודאות לפני יותר מ – 20 שנה והיה קצת מיותר. מה שכן, היו הרבה טעימות של שוקולד וגם של אלכוהול לאורך הסיור והוא אכן הסתיים באופן מגניב עם חליטת תה בקנקנים אישיים שעמדו על מתקן עם נר שחימם אותם, ועוגת שוקולד חמה שבמרכזה קוביית סוכר עולה באש. זה היה באמת מאד נחמד אבל כבר נמשך הרבה מעל השעה שהיה אמור להימשך הסיור ובשלב מסוים מיצינו. מחיר – 6000 פורינט לאדם.
פארק המים – פארק המים של בודפשט נמצא באיזור יותר מרוחק בעיר ואפשר להגיע אליו בהסעות חינם מאיזור במרכז העיר או פשוט באוטובוסים או מטרו מהאיזור שלכם. לנו ההסעות חינם לא היו קרובות והיה יותר יעיל לקחת מטרו ואוטובוס (שגם ככה לא עולים כסף אחרי שיש לך מעבר חופשי). הפארק הוא פארק ענק ומקורה אשר מתאים לכל השנה. יש בו מגוון גדול של מגלשות כולל מגלשות עם אבובים, שטיחים, מגלשת משפך ומגלשות של חור שחור. במתחם יש שלל בריכות כולל בריכת גלים, בריכה עם זרם שנסחפים בו במעגל ובריכות חיצוניות ומחוממות שממש כיף לשבת בהן ולראות את הנוף. יש ג'קוזי בכמה מקומות וגשרי עץ תלויים שיוצרים מעין פארק חבלים קטן מעל הבריכות. בנוסף יש מתחם סאונות בתשלום נפרד. יש גם בריכות לילדים קטנים עם מתקנים מתאימים ובריכה עם מקפצות לקפיצות עמוקות. עם ילדים מתאים ליום שלם, אנחנו היינו 3 שעות ומאד נהננו. מחיר – יש אופציה ליום שלם או ל – 3 שעות. 2590 פורינט לסטודנט ל- 3 שעות (32 ₪). למבוגר 3290 ולילד 1690.
Pub for Sale – אחד המקומות הכי מגניבים וטעימים שאכלנו בהם בבודפשט. הקונספט של המקום הוא שכל שולחן מקבל סל ענק של בוטנים ואת הקליפות שלהם זורקים על הרצפה. כל התקרה והקירות מלאים בפתקי ברכה של האורחים במגוון שפות. המנות ענקיותתת אז קחו בחשבון – רוב העיקריות מתאימות לשניים. מרק הגולש הכי טעים שתטעמו אי פעם! ח-ו-ב-ה! המרק עצום ומגיע בקערה גדולה למרכז השולחן עם מצקת כדי לחלק אותו בין הסועדים. צריך להזמין מקום מראש.
יום 2 – המבוך של בודה + בית חולים חצוב בסלע + דיאלוג בחשכה + אסקייפ רום + ארוחת ערב:
התחלנו את היום בנסיעה לצד של בודה במטרו ואז קו 16 של האוטובוס. גם כאן הגעה קלה ומהירה יחסית. אחרי שמגיעים רוב הדברים כבר היו ברגל.
המבוך של בודה – רשת של מערות תת קרקעיות מתחת לטירת בודה שהוסבו למבוך של דרקולה עם מגוון בובות שעווה ומוזיקה מפחידה, לצד כל מיני חלקים היסטוריים של מבנים מפעם. חלקו בחושך מוחלט ועדיף לא להדליק פנס להעצמת החוויה. חוויה נחמדה של 45 דקות עד שעה. מחיר – 2000 פורינט לסטודנט. מבוגר 2500 וילד 600.
בית החולים החצוב בסלע – אטרקציה ייחודית ומעניינת באיזור שלא ציפיתי לעשות אבל ראיתי עליה המון המלצות והן באמת מוצדקות. מדובר בבית חולים אמיתי שחצוב במנהרות תת קרקעיות ושימש להציל פצועים במלחמת העולם ה – 2 ואף אחריה. מדי שעה יוצא סיור באנגלית של שעה ובו רואים את חדרי בית החולים והציוד האמיתי שהשתמשו בו ושומעים על ההיסטוריה של המקום ושל הצד של הונגריה במלחמה ואיך תפקד בית החולים בתנאים קיצוניים. סיור מאד מעניין ומלמד. מחיר – עד גיל 25 – 2000 פורינט, מבוגר 4000 פורינט.
לאחר מכן הסתובבנו באיזור של טירת בודהה ומצודת הדייגים, מאד יפה ואפשר לקחת גם שם סיורים או לשלם סכום סמלי כדי להיכנס בעצמך.
דיאלוג בחשכה – המשכנו עם קו 16 עד סופו והגענו לפארק בו קיימת The invisible exhibition, תערוכה שמקיימת מספר תכניות כמו ארוחת ערב בלתי נראית, טעימות יין בלתי נראות ועוד. אנחנו עשינו את הסיור הרגיל של התערוכה – שעה של סיור בחושך מוחלט עם מדריכה עיוורת בקבוצה קטנה, בו עוברים בין חדרים ומנסים להתמצא ללא חוש הראייה, לזהות חפצים ואת המרחב וגם לכתוב בכתב ברייל. בסיור עוברים חללים שמראים איך עיוורים מסתדרים בבית, רחוב סואן, מוזיאון פסלים, יער ובקתת ציידים ומסתיים בבר בו מנסים לזהות כסף בלי לראות ולקנות ולשתות בחושך מוחלט. הסיור מאד מעניין לדעתי ומתאים גם לילדים. מחיר – בסופ"ש 2200 פורינט לסטודנט או 2490 למבוגר כולל הדרכה באנגלית – צריך להזמין מראש. אמצ"ש מעט יותר זול.
משם המשכנו למנוחה קצרה במלון ואחה"צ יצאנו במטרו ואוטובוס אל האסקייפ רום.
חדר בריחה מערת הפיראטים – חדר בריחה מ-ט-ו-ר-ף מושלם ואחד הטובים שעשינו (יכולה להגיד על עצמי מתוך כ – 17 חדרים). מניסיוננו ואהבתנו לחדרי בריחה, בחו"ל רוב החדרים שעשינו לא היו ברמה של הארץ, אבל החדר הזה היה מושלם. הדבר היחיד שנורא היה ההגעה – כמו לרוב בארץ האסקייפ רום תקוע תמיד באיזה חור, במקרה הזה היה ממש קשה למצוא אבל לגמרי שווה את זה, אם לוקחים מונית כנראה שלא תהיה בעיה. לא ארחיב כמובן מה יש בפנים, רק אומר שהכל תואם את הקונספט של הפיראטים, החידות, העיצוב והמוזיקה. החדר ענקי וארוך ויש בו המון מה לעשות, לזוג זה ממש קשה אבל לקבוצה גדולה יותר זה מעולה. יש בו כמה דברים ממש מקוריים והכי מגניב זה הדרך בה מבקשים רמזים שהיא הכי מקורית שראיתי 🙂 סופר מומלץ והשירות של המפעילה היה נהדר.
Mandarin cafe – אכלנו ארוחת ערב במקום חמוד מאד ליד המלון, מגישים מגוון של המבורגרים וטורטיות, לצד פנקייקים במגוון טעמים לקינוח. שירות טוב ועיצוב מגניב.
יום 3 – סדנת בישול + סיור בבית האופרה + סיור בבית הכנסת הגדול + ארוחת אבירים + מוזיאון הפינבול:
סדנת בישול של Szatyorbolt – בערך בין בית הכנסת הגדול ובית האופרה נמצאת החנות Szatyorbolt שמהווה גם קהילת קופרטיב סביבתית של אוכל אורגני. הם מארגנים סדנאות בישול מדי פעם (אני פשוט פניתי אליהם במייל והם ארגנו לנו), אשר שונות קצת משאר הסדנאות באיזור. למרות המחירים הזולים בבודפשט סדנאות הבישול עלו לרוב באיזור ה – 300 ₪ לאדם ואנחנו חיפשנו מקום זול יותר. בסופו של דבר בחרנו בסדנה הזו כי הקהילה שלהם הייתה נשמעת מעניינת וכל החוויה הייתה די עשירה ביחס למחיר.
הסדנא התחילה ב – 10 בבוקר כאשר פגשנו מתנדבת בקהילה מאיטליה יחד עם הונגרייה שמארגנת את הסדנאות. אלינו הצטרפה גם בחורה מיאנמרית שגרה בארה"ב וחמשתנו העברנו חצי יום יחד. הסדנא מתחילה בהסבר על הקהילה לצד נשנושים שהם מכינים מהאוכל שהם מגדלים. אחר כך הלכנו לסיור בשוק המקומי שבו נתנו לנו לטעום מגוון רחב של מאכלים והכירו לנו כל מיני דברים ייחודיים למקום ומאד נהננו. אפשר לקנות תוך כדי דברים הביתה והמדריכה קונה אוכל שאיתו מבשלים בהמשך. חזרנו למבנה של הקהילה והתחלנו לבשל יחד שלוש מנות – מרק ירקות, מאפה תפו"א ובשר ועוגת פירות עונתית. יש אפשרות להכין ארוחה צמחונית. לבסוף עשינו ארוחת צהריים משותפת של כל מה שהכנו. החוויה כולל השוק והארוחה הייתה מעולה וכל האנשים שהכרנו היו מקסימים ומעניינים. מבחינת רמת הבישול יש לציין שהסדנה לא הייתה מתוחכמת מדי לטעמנו אך האוכל היה מאד נחמד. כל החוויה היא מאד מומלצת והמקום פשוט מקסים. מחיר – 18,000 פורינט לאדם.
סיור בבית האופרה – ב – 15:00 וב – 16:00 מדי יום מתקיימים סיורים באנגלית בבית האופרה שכוללים מיני קונצרט בסוף. (יש סיור גם ב – 14:00 ללא מיני קונצרט). הסיור עובר באולם האופרה וכל המבנה מסביב, מסבירים על המקום ועל העבר שלו ומסיימים בקונצרט קטן של מספר דקות של אחת מזמרות האופרה שלהם. מאד נחמד ויפה. מחיר – 2680 לסטודנט כולל המיני קונצרט, 3680 למבוגר.
סיור בבית הכנסת הגדול – לא תכננו לעשות את הסיור בבית הכנסת אלא רק לעבור שם כי כולם המליצו לנו להגיע למקום. בסופו של דבר התגלה שמחיר הכניסה כולל כבר סיור ועבור כניסה בלבד זה לא זול, אז מצאנו את עצמנו לוקחים את הסיור והיה סופר מעניין! הסיור שלנו היה באנגלית (יש בשעות מסוימות גם בעברית), והועבר על ידי בחור צעיר מיהודי הונגריה. בית הכנסת הזה ממש שונה מבתי כנסת אחרים ואני אומרת את זה בתור אדם שלא מאד מתעניין במבנים היסטוריים, אבל הסיפור שלו פשוט מרתק, וגם חשוב כי הוא מדבר גם על החלק של ההונגרים בשואה ומפיץ את זה לעולם כדי שיזכרו. אני באמת חושבת שמומלץ ומעניין. מחיר – 3000 פורינט לסטודנט ו – 4000 פורינט למבוגר.
מבית הכנסת הלכנו לבניין הפרלמנט ואנדרטת הנעליים שעל הדנובה שמייצגת את קורבנות השואה שנורו לנהר. מבנה הפרלמנט ענק וגם שם אפשר לעשות סיור באיזור.
מסעדת אבירים – בערב הגענו למסעדת האבירים שנמצאת באיזור לארוחת אבירים עם הופעה. המסעדה מעוצבת כולה בסגנון ימי הביניים וכל המלצרים לבושים בהתאם. יש מוזיקה מתאימה ואווירה חשוכה עם נרות. אפשר לקחת Menu שכולל מנה ראשונה ומרק והמון אוכל מגוון ובסוף קינוח, יש בערך 6 תפריטים שונים שאפשר לבחור. אפשר גם לקחת פשוט מנות מהתפריט או לקחת מנות חלוקה ל 2-6 אנשים. המנות ענקיותתת גם כאן אז חשוב לדעת שמנה ל – 2 כדאי לקחת לפחות ל – 3 אנשים. אנחנו לקחנו שני Menu שונים ולא הצלחנו לסיים הכל. בתחילת הארוחה המלצר קושר עליכם סינר, בארוחה אין מזלגות אלא רק סכין וכף, הכל מוגש בכלים מיוחדים ועם כוסות מחרס. בשעה 20:00 מתחילה הופעה של מוזיקה חיה, רקדנית בטן ומופע אש. כל האווירה ממש מגניבה, האוכל טעים והמקום מיוחד עם שירות מוצלח. מקום הכי יקר שאכלנו בו ביחס לבודפשט אבל בעינינו שווה את זה.
מוזיאון הפינבול – בגלל שהיה סופ"ש הספקנו להגיע למוזיאון הפינבול אחרי המסעדה כי הוא היה פתוח עד 22:00. מדובר במוזיאון של מגוון ענק של מכונות פינבול אמיתיות מתקופות שונות ומשחקים נוספים כמו מרוצי מכוניות, פקמן, אגרוף, כדורגל שולחן מפעם ועוד. במחיר הכניסה אפשר לראות את כל המכונות ולשחק חופשי בכל מה שעובד. יש מכונות של סאות' פארק, סימפסון, שר הטבעות, שרק ועוד. המקום ממש מגניב! נוסטלגי למבוגרים שמכירים את המכונות ומגניב לילדים שלא התנסו בהן אף פעם. אנחנו ממש התלהבנו, כולם מסביב שיחקו במלא דברים שונים וכל פעם זזים למקום אחר לנסות משהו חדש. מומלץ! בגלל שבאנו מאוחר האחראי הכניס אותנו בחצי מחיר – 1500 פורינט. מחיר רגיל למבוגר – 3000 פורינט. מתחת לגיל 26 – 2000 פורינט.
יום 4 – קניות + ספא בירה + מרחצאות סצ'ני + מסעדת פפריקה + טיסה חזרה:
מומלץ להקדיש זמן לקניות בבודפשט כי המחירים הרבה יותר טובים מבארץ, גם ברשתות מוכרות שיש אצלנו. יש מלא קניונים בעיר, אנחנו הלכנו לזה שהיה קרוב למלון אבל יש המון אופציות.
מהקניות הגענו לבזיליקת סנט סטפן במרכז העיר ולגלידת הוורד – הגלידה הכי מפורסמת באיזור שנקראת Roza Ice cream, ויוצרים אותה על הגביע בצורת וורד. המקום במרחק הליכה גם מבניין הפרלמנט המרשים.
ספא בירה – באותו מתחם של מרחצאות סצ'ני יש ספא בירה מגניב שאפשר לשלב עם המרחצאות. מדובר בחוויה של 45-60 דקות שבה מקבלים סוג של ג'קוזי בחבית עץ (אפשר אחד לזוג או בסכום מעט גבוה יותר אחד לאדם), אל הג'קוזי החם מוסיפים את החומרים שמהם עושים בירה וטוענים שהחומרים האלו בריאים לעור. במהלך השהייה מקבלים חדר פרטי עם הג'קוזי ועם ברז בירה, ובמהלך הספא יש לכם 45 דקות לשתות בירה חופשית ללא הגבלה J הכניסה כוללת גם את הכניסה למרחצאות ואם רוכשים מראש כרטיס אונליין מקבלים כניסה למרחצאות ליום שלם, תא הלבשה פרטי לכל אחד שבו אפשר להשאיר את הדברים ולהתארגן, כניסה נפרדת ללא תור (בעיקרון יש לא מעט תור בכניסה למרחצאות), 45 דקות של ג'קוזי בירה בחדר פרטי ושתיית בירה ללא הגבלה. אנחנו מאד נהננו והחוויה בהחלט מגניבה ויוצאת דופן… מחיר – 11,800 פורינט לאדם כולל ספא בירה + מרחצאות ליום שלם + כל הדברים שציינתי קודם.
מרחצאות סצ'ני – אחד מהמרחצאות הגדולים ביותר באירופה שכולל בתוכו 15 בריכות פנימיות (כל אחת בטמפרטורה שונה), מגוון סאונות רטובות ויבשות ושתי בריכות חיצוניות גדולות ומרשימות – אחת בריכת מסלולים קרה והשנייה בריכה ענקית וחמה של מי מעיינות עם מגוון זרמים ומקומות ישיבה בתוכה. מסביב יש כיסאות נוח רבים וקפיטריה קטנה שאפשר לקנות בה אוכל ושתיה. יש גם אפשרות לטיפולי מסאז' בתשלום נוסף. מקום מאד נחמד ורגוע, אנחנו היינו שעתיים ואפשר להיות גם יותר. מחיר – ללא ספא הבירה עולה בין 4600-5600 פורינט לאדם, תלוי אם באים באמצ"ש או סופ"ש ואם לוקחים רק לוקר או תא פרטי. בנוסף תלוי בשעה – אחרי 5 בערב הכניסה זולה יותר.
מסעדת פפריקה – כק"מ מהמרחצאות יש מסעדה מומלצת ומפורסמת בשם פפריקה. חשוב להזמין בה מקום מראש, הגענו ללא התראה והיא הייתה מפוצצת! בסוף לאחר המתנה הושיבו אותנו אבל הם ציפו שזה יקח הרבה יותר זמן ולנו הייתה עוד טיסה להספיק אליה… השירות היה מעולה, המחירים זולים והאוכל מאד טעים. מעוצבת יפה ומאד כייפית – מומלץ!
משם חווינו חוויה משעשעת ומלחיצה שבה עלינו על אוטובוס ואז מטרו בדרכנו לשדה התעופה, רק כדי לגלות במקרה באמצע הדרך שאנו בדרך לשדה תעופה הלא נכון!!! במזל וריכוז תקתקנו החלפת רכבות וטסנו לכיוון השני כמעט בזמן אבל שימו לב שאתם תמיד כותבים International airport כי זה לא מובן מאליו 🙂
סיכום עלויות:
כרטיס אוטובוס – 4150
מוזיאון השוקולד – 6000
פארק המים – 2600
המבוך של בודה – 2000
בית החולים בסלע – 1980
דיאלוג בחשיכה – 2140
אסקייפ רום – 6000
סדנת בישול – 16000
סיור בבית האופרה – 2680
סיור בבית הכנסת – 3000
ארוחת אבירים – 8700
מוזיאון הפינבול – 1500
כרטיס אוטובוס ליום אחד – 1650
מרחצאות – 11600
סה"כ עלה לנו הטיול 1920 ₪ לאדם כולל טיסה, 3 לילות במלון, כל הפעילויות, תחבורה ואוכל.
בנוסף לפוסט הכנתי Ebook קצר של מדריך לבודפשט הכולל את כל האטרקציות שציינתי במסלול כולל כתובות, שעות פתיחה, מחירים, זמן נדרש, טלפונים, זמני נסיעות וכו', כדי לחסוך לכם זמן עבודה יקר ולרכז עבורכם את כל המידע הטכני החיוני במקום אחד. המדריך בעלות סמלית שתעזור לי להמשיך להחזיק את האתר 🙂
20 תגובות
תודה על טיפים מעולים
שמחתי לעזור, מקווה שתחזרי ותקראי פוסטים נוספים בעתיד 🙂
מדריך מעולה..בטוח אשתמש בטיפים שפה
תודה! איזה כיף לשמוע 🙂 אם יש שאלות נוספות אשמח לעזור
טיפ חשוב : למי שנוסעים משפחה של כלפחות 3 אנשים מומלץ לקנות כרטיס קבוצתי, העלות שלו כ 3300 ל 24 שעות!
תודה על הוספת הטיפ 🙂
היי. מה זה כרטיס הקבוצתי? לאן הוא? איפה נצאת בדיוק מסעדת האבירים אם יש שם בבקשה. תודה
היי, הכרטיס הקבוצתי שרשמו בתגובה מעלי מתייחס לתחבורה ציבורית. אני רשמתי על כרטיס מעבר לכמות ימים שבוחרים ואז כל התחבורה הציבורית בחינם והוא רשם שלמשפחה יש כרטיס קבוצתי שמוזיל את העלות.
למסעדת האבירים קוראים סר לנסלוט וזה האתר שלהם:
http://www.sirlancelot.hu/?lang=en
צריך להזמין מקום בטלפון מראש
הייתי בבודפשט 2 פעמים אבל כל פעם מוצאת משהו חדש שחא עשינו. תודה
איזה כיף 🙂
תודה על הטיפים, מאד מפורט וקריא, יעשה שימוש בקרוב????
איזה יופי, תהנו! 🙂
היי! תודה רבה על ההמלצות, פוסט מעולה ומאוד עוזר!
יש לי כמה שאלות:)
1. עשיתם חבילת גלישה לחו״ל או שקניתם סים בבודפשט- ואם כן איפה?
2. איך ביצעתם את ההזמנות מראש למסעדות? דרך האתר שלהם? וכמה זמן מראש?
3. איפה ביצעתם המרה של הכסף?
תודה:)
היי, תודה רבה!
1. ספציפית הייתה לנו חבילה משפחתית מהארץ כי ההורים שלי היו בחו״ל במקביל אז השתמשתי בה אבל נגיד אחי כשהיה בבודפשט קנה סים כך ששניהם נוחים.
2. הזמנתי בטלפון, את מסעדת האבירים כשבוע מראש פשוט כי כבר ידעתי מתי מתאים, את הפאב עם הפתקים באותו יום אבל כבר לא היו כמעט בשום שעה מקומות אז עדיף כמה ימים לפני.
3. המרה ראשונית ביצענו בשדה תעופה בשער מזעזע כי היינו חייבים לתחבורה ציבורית אבל ממש כדאי לצמצם למינימום, את השאר בצ׳יינג ממש מול המלון אבל יש בכל העיר הרבה אפשרויות.
היי ליטל,
אני לפני טיול עם חברים לבודפשט ומצאנו הרבה טיפים אצלך שלא מצאנו ברשת וללא ספק נשלב את זה בטיולינו.
אנחנו מתכננים להשקיע בטיול קניון אחד או שניים לטובת קניות . מה ההמלצה שלך למקום שהוא זול מאוד ביחס לארץ וגם שיש בו חנויות ומותגים טובים ?
תודה רבה!
תודה! ממש שמחה לשמוע 🙂
לגבי קניות אנחנו עשינו בקניון Corvin Plaza שיש בו גם סניף של דקתלון שאנחנו אוהבים. יש גם את Westend city center שהוא חדש וגדול מאד.
מבחינת רחובות של קניות יש את רחוב ואצ'י שהוא מפורסם ויש בו הרבה חנויות (מדרחוב של בתי קפה וחנויות) ואת השוק המקורה שאפשר לקנות בו גם אוכל וגם הרבה דברים מסביב…
בוקר טוב מבררת לחברה נסיעה לבודפשט בחודש מרץ למשך שבוע כמה כסף פוינט מספיק לאדם לשבוע ואם היא עשתה 70000 שבעים אלף פוינט זה מספיק
היי, כמו שכתבתי בסוף הפוסט לנו כל הטיול 3 לילות כולל טיסות ומלון עלה 148,000 פורינט. אם תורידי טיסות ומלון ואת רוצה לראות רק כסף לפעילויות, תחבורה וכו׳ יש פירוט של כמה עלה כל מקום שהיינו בו בסוף הפוסט
הי, קראתי בעניין את הכתבה על בודפשט. מעניין אותי לשאול: האם בחדר בריחה שממש המלצת בחום, אפשר להסתדר בלי אנגלית טובה?
האנגלית נדרשת בעיקר לתקשורת עם המפעילה תוך כדי (קבלת רמזים וכו׳). כמו כן יש מכתב או שניים באנגלית במהלך החדר שמקבלים, לא זכור לי שזה מהותי אבל יכול להיות שהיה שם רמז אחד… רוב החידות לא קשורות לשפה.