מאז שטיולים בחו"ל הפכו לדבר שבשגרה עבור משפחות וזוגות רבים, הרבה אנשים מוצאים את עצמם בחו"ל בתדירות יותר גבוהה מפעם ומגיעים ליעדים חדשים ומיוחדים. אבל האם כולנו יודעים איך לטייל נכון וגם איך לא לשבור את הכיס? איפה מוצאים טיסות זולות? איך חוסכים כסף על לינה? איזה ביטוחים צריך לעשות? במה כרוך לשכור רכב? בשביל לענות על כל התשובות (ולתת גם כמה הנחות לקוראי הבלוג על הדרך) הכנתי את סדרת הכתבות הבאה – המדריך למטייל 🙂
בכתבה הפעם אתמקד בשני נושאים – לינה בחו"ל (מלונות, דירות וכו') וכל מה שצריך לדעת על השכרת רכב.
לינה
יש היום המון אפשרויות ללינה בחו"ל והמון דרכים לחסוך, אז איפה בכלל כדאי לחפש?
Booking.Com – ה-אתר הכי נוח ומומלץ לדעתי לחיפוש (אבל חיפוש לא אומר הזמנה, נגיע לזה בהמשך). יש בו את המגוון הכי גדול של מלונות, דירות, בתי הארחה וכו', המידע בו הוא הכי נגיש לקורא, יש מגוון גדול של תמונות ואת כל הפרטים שחשוב לדעת. בוקינג.קום הוא ללא ספק מנוע החיפוש המוצלח ביותר בתחום כיום. באתרים אחרים יש הרבה פחות פרטים, לרוב גם הרבה פחות מלונות, וכמעט תמיד הרבה פחות תמונות של המקום. אני תמיד מתחילה את החיפוש שלי בבוקינג.
רגע, אז איפה החסרונות?
- המחיר בבוקינג הוא לא תמיד הכי נמוך ולכן חשוב להשוות מחירים לפני שסוגרים את המלון. לפעמים אני מוצאת מקום מושלם בבוקינג ואז מזמינה אותו במחיר יותר טוב במקום אחר.
- מיסים – עניין שחשוב לדעת ויכול להיות מאד מעצבן הוא המיסים. לא פעם ראיתי אנשים מתלוננים באכזבה שהמחיר שהם חשבו שאמורים לשלם התברר כהרבה יותר גבוה בגלל מיסים שצריך להוסיף ושהם לא ידעו על כך מראש. במדינות מסוימות (נתקלתי בעיקר בארה"ב, מקאו, המלדיביים וכו') המחיר שתראו לא יכלול מיסים והתוספות יהיו ברמות שונות. לעיתים צריך להוסיף רק מס עירוני של כ1-2 יורו ללילה לאדם, אך לעיתים מדובר במיסים של עד 30% תוספת! איך יודעים? כל פעם שאתם מסתכלים על חדר בתוך מלון ספציפי כתוב מתחת לתיאור שלו "כלול" ולעיתים גם "לא כלול" – שם אפשר לראות את כל הפרטים האלו, רק צריך לשים לב שזה "אותיות קטנות" במלוא מובן המילה אז תוודאו את הפרטים לפני שאתם סוגרים.
אוי, אז מה הפתרונות?
קודם כל – תמיד לקרוא את האותיות הקטנות ולבדוק את הדברים האלו לפני ההזמנה. מעבר לכך שווה לעשות השוואת מחירים ולראות אתרים נוספים:
Hotels.com – אתר שאני מאד אוהבת להזמין בו את המלון כי בד"כ המחירים שלו יותר טובים. באופן כללי הוטלס.קום כוללים את כל המיסים שלהם במחיר שמוצג לכם ולכן אין הפתעות. עדיין חשוב תמיד לברר באותיות הקטנות שהמחיר כולל הכל אבל מניסיוני עם האתר המחירים כמעט תמיד סופיים ולא תצטרכו להוסיף עליהם. גם אם נוח יותר לחפש בבוקינג, תמיד אוודא את המחיר בהוטלס. החיסרון הוא שמופיעים שם הרבה פחות מלונות ולכן לא כל מלון שנבחר הוא אופציה בהוטלס.
טיפ – מומלץ להצטרף לרשימת התפוצה של Hotels.com. בתקופה האחרונה הם שולחים כל מספר שבועות קוד קופון אישי לתפוצת המייל בלבד עם הנחה של 10% על לינה ברוב המלונות שהם מציעים. בתהליך ההזמנה אתם מזינים את הקוד ומקבלים אוטומטית את ההנחה (שימו לב שיש תוקף לתאריך הנסיעה שיכול להיכלל בהנחה, הפרטים רשומים במייל עם הקוד.
HotelsCombined – אתר השוואת מלונות נוח שמאפשר להשוות בין מגוון גדול של אתרי הזמנת מלונות כגון Booking.com , Expedia, Hotels.com וכו'. בצורה זו תוכלו להשוות מחירים ולבחור את המקום הזול יותר להזמין ממנו.
הנה כמה מהמלונות השווים שהזמנתי דרך מנועי החיפוש האלו:
AirBnB – אחד הפתרונות האהובים עלי ללינה בחו"ל הוא AirBnB. מדובר באתר השכרת דירות שנותן מגוון ענק של אפשרויות לינה, מחדר בבית של מישהו ועד וילה ענקית פרטית עם בריכה. היתרונות המרכזיים של השכרת דירה במקום מלון הם:
- קבוצה – ככל שאתם יותר אנשים כך יותר משתלם להשכיר דירה במקום מלון. זה לרוב יוצא הרבה יותר זול וזה גם נותן מרחב משותף כמו סלון שבו אפשר לבלות את הערבים עם שאר הקבוצה. אבל גם לזוג זה יכול לחסוך כסף ואפשר למצוא מציאות מדהימות. לקחנו למשל דירה כזאת בטיול שלנו בגיאורגיה כאשר היינו 6 אנשים עם חדר לכל זוג (שכלל שירותים ומקלחת פרטיים ומרפסת לכל אחד) וסלון מרווח בו בילינו יחד את הערבים.
- אוכל – דירה מאפשרת לכם לבשל לעצמכם וכך לחסוך כסף על חלק מהארוחות (לדוגמא לבשל לפעמים ארוחת ערב בדירה). אנחנו השתמשנו בזה בטיול שלנו בלפלנד, מקום יקר שגם האוכל בו יקר וזה עזר לנו לחסוך לא מעט כסף.
מדיניות ביטול
מה שכן, אחד הדברים החשובים שהרבה אנשים לא יודעים הוא מדיניות הביטול של AirBnB. כבר שמעתי על מקרים של אנשים שהזמינו והיו צריכים לבטל מבלי להבין שאי אפשר לקבל החזר על הזמנתם. אז איך יודעים מה התנאים שלי כשאני מזמין?
ל – AirBnB יש 3 סוגים עיקריים של מדיניות ביטול אותן יכול לבחור כל מארח, וצריך לשים לב באיזו מדיניות בחר המארח שלכם בעת ההזמנה:
Flexible – ניתן לבטל בחינם עד 24 שעות לפני ההגעה. ביטול של פחות מ – 24 שעות לפני מצריך לשלם על הלילה הראשון.
Moderate – ביטול חינם עד 5 ימים לפני ההגעה. ביטול של פחות מ – 5 ימים לפני מחזיר 50% מהעלות.
Strict – החזר של 50% מהעלות עד 7 ימים לפני (יש גם לפעמים Strict – Grace Period המאפשר לקבל החזר מלא ב – 48 שעות הראשונות). 7 ימים לפני ההזמנה או פחות אין החזר כספי כלל.
*שימו לב שלא משנה באיזה מדיניות ביטול בחר המארח, ה – Service Fee שלוקח אתר AirBnB לא חוזר אליכם. (לעומת זאת Cleaning Fee במידה ויש תמיד חוזר אליכם במקרה ביטול, לא משנה איזו מדיניות ביטול קיימת).
הדרך הנוחה להשתמש ב – AirBnB היא ליצור סינונים שיציגו את מה שרלוונטי עבורכם – AirBnB מאפשר לכם לסנן חוץ מתאריכים, טווח מחירים והמסננים הבסיסיים גם את הדברים שאתם צריכים שיהיו בדירה – מספר חדרי השירותים, מספר חדרי השינה, מטבח, חניה וכו', דברים שמושפעים מההרכב איתו אתם מגיעים לדירה (משפחה, חברה', כמה זוגות וכו'). בנוסף אפשר ומומלץ לכתוב דרך האתר לבעל הדירה, לשאול אותו שאלות על דברים שאתם רוצים לוודא וכך גם לראות כמה רספונסיבי ונחמד הוא בקשר מולכם. AirBnB זאת דרך מאד נוחה למצוא את הדירה האידיאלית, כדי לצאת לחופשה פרטית ועצמאית ולחסוך כסף רב. אם תפתחו חשבון חדש דרך הלינק שלי תקבלו 150 ש"ח מתנה להזמנת לינה באתר.
הנה כמה מהדירות המוצלחות שהתארחתי בהן בעזרת אתר AirBnB:
לעוד מידע על חווית הלינה בחו"ל – כל ההצלחות וכל הנפילות, מוזמנים להיכנס לכתבה של ברוך מהבלוג מסביב לעולם שראיין אותי ובלוגריות נוספות על לינה בחו"ל – חוויות מבתי מלון בחופשה
*רוצים ללמוד עוד גם על טיסות וביטוח לחו"ל? מומלץ לקרוא את הכתבה הראשונה בסדרת הכתבות של המדריך למטייל – מציאת טיסות זולות וביטוח לחו"ל
אחרי שקראתם טיפים לחיסכון בטיול ומצאתם את היעד הבא באחד הפוסטים, אתם מוזמנים להוריד מדריך שמרכז את כל הפעילויות והמקומות שפירטתי בפוסט כולל כתובות, מחירים והנחות, שעות פתיחה, דרכי הגעה, זמן נדרש ועוד, לפרטים נוספים לחצו על כותרת המדריך הרלוונטי:
2 תגובות
פוסט ממש מושקע. כל הכבוד!
תודה רבה! מקווה שעזר 🙂