PassportsPlease

כל המידע לטיול הבא שלכם

הצטרפו לניוזלטר שלי

קבלו ראשונים את כל העדכונים על הפוסטים החדשים ועוד מידע בניוזלטר החינמי שלי

חיפוש מלונות

לפלנד – מסע מדהים אל הזוהר הצפוני

לפלנד היא חבל ארץ ששייך לארבע מדינות – פינלנד, נורווגיה, רוסיה ושוודיה. רוב התיירים נוסעים לפינלנד אבל בכל המקומות יש פעילויות די דומות והרבה מה לראות. קודם כל והשאלה החשובה מכל – למה לפלנד?

אז התשובה האמיתית היא – בגלל הכל! השלג, הנופים, הפעילויות המדהימות, האנשים הנחמדים, האוכל הטעים, ואיך לא – הזוהר הצפוני… בתור חובבת מושבעת של שלג וקרח שרגילה לתחומי ספורט שסובבים אותם כגון סקי, סנובורד והחלקה על הקרח, הקור לא הרתיע אותי והשלג רק קסם לי. אני יודעת שעבור חלקכם קור ושלג הם לא חברים וטיול מסוג שכזה יכול להישמע מאיים, אבל אני חייבת לסייג את זה, כי בעונה המתאימה ועם הציוד המתאים זה ללא ספק מתאים לכל אחד. אז נגיד שהסכמנו ואנחנו רוצים להתחיל בתכנון, מה חשוב לדעת?

נעלי שלג
לפלנד, מטרים של שלג לבן ויפיפייה
נוף מושלג
נוף טיפוסי מושלג בלפלנד

מתי לנסוע?

התקופה הכי טובה לחוות את החורף בלפלנד נחשבת החל מסוף פברואר ועד תחילת אפריל. למה בתקופה זו? לפני סוף פברואר קר מאד, מזג האוויר יכול להיות מאד מושלג ושעות האור ביום קצרות יותר. חלק מהפעילויות אינן פועלות בקור קיצוני או יכולות להוות בעיה לילדים הקטנים ולכן חבל לפספס בגלל זה את האפשרויות המדהימות שיש שם. אחרי תחילת אפריל השלג מתחיל להפשיר והרבה פעילויות כבר אינן אפשריות. אנחנו היינו בתחילת מרץ ומזג האוויר שיחק אותה לגמרי! השמש זרחה מהבוקר המוקדם יחסית ושקעה באיזור 17:30-18:00. מבחינת מעלות בבוקר ובערב היה מינוס 10-17 אבל במהלך היום (מה שבאמת משנה) היה בין מינוס 1-6, שזה מזג אוויר מעולה אם אתה מצויד כמו שצריך.

 

מאורגן או לא מאורגן?

אז כמעט ללא יוצא מן הכלל, הישראלים שראינו בלפלנד היו בטיולים מאורגנים, ואילו שאר העמים הרבים שמטיילים שם היו כמעט כולם בטיול עצמאי. כשאני תכננתי את הטיול נוצרה התחושה שרוב המידע על לפלנד הוא רק לגבי טיולים מאורגנים וש"קשה להסתדר שם לבד". אז קודם כל אני ממש לא מסכימה עם זה ועם קצת קריאה ותכנון אתם יכולים לארגן את טיול חלומותיכם, מה גם שניתן להוזיל אותו בצורה זו. גם אנחנו התלבטנו אם לנסוע מאורגן או פרטי אבל אנחנו זוג שמאד לא חובב טיולים מאורגנים, לא רוצים להשתרך בקבוצה ומעדיפים את הפרטיות והקצב שלנו, ובנוסף התקציב שלנו בתור סטודנטים לא איפשר מימון של טיול מאורגן, ומכיוון שאחד מתחביבי הוא ארגון טיולים – עצמאי It is 🙂

ובכל זאת, למי שאין ציוד מתאים או זמן לארגן, טיול מאורגן יכול להוות פתרון טוב, אז אכתוב כאן את היתרונות והחסרונות של טיול מאורגן ללפלנד מתוך הידע והחקירה שלי את הנושא:

יתרונות:

  • ארגון – מארגנים בשבילך את כל הטיול, ההסעות והטיסות, לא צריך לדאוג לכלום וזה מאד מקל.
  • טיסה – לטיולים מאורגנים יש טיסה ישירה מתל אביב לרוביינימי בפינלנד (נחשבת כבירת לפלנד), ואילו בטיול פרטי צריך לרוב לטוס דרך הלסינקי.
  • ציוד – למי שאין בגדי סקי וציוד חורף מתאים, הטיולים המאורגנים מציידים אותך לכל השבוע בחרמוניות, נעליים, כפפות ועוד. הישראלים ברובניימי הסתובבו לבושים כך כל היום, והאמת חוץ מהעובדה המשעשעת שהם כולם נראו אותו דבר בעיירה, זה די נוח ומאד מחמם 🙂
  • לינה – בטיולים המאורגנים לרוב מקבלים מלון נחמד עם ארוחות של חצי פנסיון או פנסיון מלא ולרוב זה במרכז העיירה.

חסרונות:

  • עלויות – הטיולים המאורגנים לרוב עולים יותר מטיול עצמאי, ולמרות שזהו אזור יקר באופן אובייקטיבי (באמת לא ראיתי שהטיולים המאורגנים באים לעשות עליך קופה אלא באמת מספקים לא מעט והמחירים פשוט יקרים), בהרבה טיולים מאורגנים יש ימים או חצאי ימים שהם משאירים ריקים ונותנים לך אופציה למלא בפעילות נוספת בתשלום נוסף. לעיתים צריך להוסיף עוד אוכל מסביב למה שכלול ולכן המחירים שרואים הם לא המחירים הסופיים לדעתי בשביל טיול מושלם, וגם המחיר ההתחלתי אינו נמוך. בטיול מאורגן אתה נתון ללינה ואוכל של מלון, דבר שמייקר מאד את הטיול, ובאופן עצמאי ניתן להוזיל עלויות או ליצור את אותה עלות עם יותר פעילויות.
  • קבוצה – כמו בכל טיול מאורגן גם כאן ראינו את הישראלים מסתובבים בקבוצות לא קטנות, מחכים כל פעם לחברי הקבוצה בכניסה למקומות וזזים בקצב של הקבוצה. רוב הקבוצות מורכבות מזוגות מבוגרים או משפחות, מי שמתאים לו קצב אחר או קצת יותר פרטיות ייהנה פחות בצורה זו. זה טיול עם פוטנציאל לחוויה מאד רומנטית או מאד מגבשת משפחתית ולכן קבוצה מסביב היא חסרון בעיניי.
  • פעילויות – הטיולים המאורגנים עושים את רוב הפעילויות המרכזיות של האיזור ולפעמים משיגים דברים שאפשר לעשות רק בקבוצה גדולה שזה יתרון, אבל בטיול עצמאי אתם יכולים לבחור את הפעילויות שמתאימות לכם, להוסיף עוד מגוון פעילויות יותר מיוחדות, ולעשות את הדברים בקבוצות קטנות יותר או אפילו באופן פרטי.

 

טיסות וביטוח

טסנו עם חברת FinnAir להלסינקי ומשם בטיסת המשך לרובניימי. זאת אופציה זולה ויחסית נוחה. יש טיסות ישירות לרובניימי רק דרך טיולים מאורגנים, לעיתים בשבועות האחרונים לפני המועד פותחים את האפשרות לנוסעים עצמאיים להזמין כרטיסים אבל זה סיכון שלא ישארו מקומות ושזה יהיה יקר…
מכיוון שהטיסה (כמו הרבה טיסות בימינו) הייתה ללא ביטול, כלומר הפסד של כל הכסף במידה וצריך לבטל, החלטנו לעשות ביטוח ביטול טיסה. בשונה מביטוח נסיעות רגיל, ביטוח ביטול טיסה נותן אפשרות לבטל מכל סיבה שהיא, לא רק סיבות רפואיות. אפשר לעשות את הביטוח עד שבוע אחרי שהזמנתם כרטיסים ובמידה ומבטלים מקבלים 80% מעלות הכרטיס בחזרה.

רכב או תחבורה ציבורית?

בתור חובבי השכרת רכב בחו"ל התלבטנו הפעם על הנושא כי הנהיגה בתנאי שלג הייתה זרה לנו והניסיון המועט של משפחתי בנושא הניב החלקות ותקיעות של הרכבים, לכן לא היינו הכי בעד. אם גרים רק ברובניימי אפשר להסתדר בלי רכב – הכל בתוך העיירה מרחק הליכה ולשדה וכפר סנטה קלאוס יש אוטובוסים. רוב הטיולים אוספים אותך או יוצאים ממרכז העיירה. לעומת זאת, מי שרוצה לשלב עוד יעדים בלפלנד די חייב רכב, האוטובוסים לטווח ארוך יקרים מאד ויוצאים מעט מאד פעמים ביום. ההחלטה שלי הייתה כזאת – אם האוטובוס יצא במחיר דומה לרכב או פחות ניקח רק אוטובוסים ונתאים הכל לשעות שלהם, אם יצא משמעותית יותר יקר נשכיר רכב ליום יומיים. בסוף ברוב הימים לא היה צורך באוטובוס או רכב כי אספו אותנו מהבית לטיולים, לגן החיות לקחנו אוטובוס שעולה קצת פחות מרכב ולכפר סנטה קלאוס האוטובוס די זול. השכרנו רכב ליום אחד כדי להגיע לעיירה מרוחקת כי האוטובוס עלה פי שתיים. יש להם גלגלי חורף שמותאמים מאד לתנאים בהם צריך לנהוג, ביום שמשי או לא מושלג אין בעיה עם הנהיגה, מעט מחליק אבל אוטו חזק עם גלגלים מתאימים מחזיק את הכביש כמו שצריך. יש בדרך תמרורים להיזהר מאיילים או מוס שיכולים לחצות, לא נתקלנו אבל שמעתי שזה יכול לקרות אז תשימו לב. אנחנו השכרנו רכב ביום היחיד בטיול שלנו שהיה מאד מושלג, זה לא היה הכי קל לנהוג חזרה לרובניימי, התערם המון שלג אפילו שהם מנקים תוך כדי היום את הכבישים והיה ערפילי מאד. עדיין היינו מרוצים מההשכרה אבל עדיף במזג אוויר בהיר יותר לנהוג בלי בעיה.

רכב
כשמשכירים רכב בלפלנד זה חלק מהעבודה 🙂
טיפ משעשע – הבחור במשרד אמר שליום זה נשארו רק מכוניות מקלאס גבוה יותר ולכן המחיר כולל הביטוח היה יקר משמעותית ממה שראיתי באתר. נכנסתי באותו היום לאתר והזמנתי את המכונית הכי זולה, כולל הביטוח, וקיבלתי אישור במייל. כשהגענו ביום ההשכרה הבחור אמר לנו שלצערו לא נשארו מכוניות מהקלאס שהזמנו ולכן נקבל מכונית מקלאס גבוה יותר ללא תשלום נוסף כמובן. בקיצור תזמינו דרך האתר, גם הביטוח יותר זול באינטרנט וגם קיבלנו ניסאן קשקאי במחיר של אוטו קטן.
ליטל שפיר
Travel blog PassportsPlease

איזור

לפלנד שייכת לארבע מדינות שונות אז קודם כל צריך לבחור על איזו מדינה אנחנו מדברים בכלל, וגם כשבוחרים יש אזורים שונים שאפשר להגיע אליהם. אנחנו בחרנו בפינלנד והתלבטנו אם להישאר ברובניימי או לשלב כמה מקומות. בסוף בחרנו לעשות טיול כוכב של שבוע ברובניימי.

רובניימי נחשבת בירת לפלנד והיתרונות שלה הם שהיא מאד מרכזית, שדה התעופה קרוב, ויש בה הכל – מלא אופציות לפעילויות, מסעדות ולינה, וכפר סנטה קלאוס קרוב וגם גן החיות הארקטי יחסית לא רחוק. היא גם נוחה למי שמטייל בלי רכב כי בהרבה איזורים אחרים צריך רכב כדי להסתדר. החסרונות לדעתי הם שהיא מאד עירונית ולא עיירה מושלגת כפרית כמו אחרות, די תיירותי אבל עדיין היה לנו שקט ומקסים.

איזור נוסף ששווה לדעתי להגיע אליו ושקלנו הוא לוי – עיירת סקי שעתיים צפונית מרובניימי, אפשר לשלב עם רובניימי או מראש לנחות בשדה תעופה צפוני יותר בטיסת פנים. יש שם את אתר הסקי הכי גדול בפינלנד, לא מעט אופציות של פעילויות ולינה והיא אמורה להיות יותר כפרית וקסומה מרובניימי. מה שכן, האוטובוס מרובניימי לשם ממש יקר ואחרי שגילינו שאין לנו הנחת סטודנט (רק לסטודנטים פינים) ויתרנו על השילוב של איזור זה. את אותן הפעילויות אפשר למצוא גם בלוי, הלינה לאו דווקא יותר זולה אבל מחירי הפעילויות זולים יותר או לפחות מקבלים יותר באותו המחיר. מה שכן חלק מהפעילויות דרשו רכב (חוות איילים מרוחקות שלא כוללות הסעות וכו').

 

ציוד נדרש

אז בחרנו את היעד, מצאנו תאריך ובחרנו איזור. עכשיו מה צריך להביא לטיול שכזה? אז קודם כל זה לא מסע עם מוצ'ילות בדרום אמריקה אז לא צריך להילחץ מבחינת ההתארגנות, אבל זה כן אקלים שונה לגמרי מהארץ ולכן יש להצטייד בהתאם. הכי חשוב זה בגדים תרמיים – מכנסיים תרמיים וחולצה תרמית, עדיף שני זוגות לפחות אבל תלוי בכם, לא כל כך מזיעים שם לדעתי 🙂 מעל החולצה התרמית עדיף שכבה נוספת של פליז או פריט חורף אחר מחמם. אנחנו השתמשנו בגרבי סקי שזה מאד עוזר אבל אם אין לכם שווה לקנות גרביים רציניות כלשהן. מעל זה לבשנו בגדי סקי – מכנסי סקי ומעיל סקי. למי שיש ציוד סקי זה מספיק לגמרי להסתובבות באיזור, ובפעילויות עצמן נותנים ציוד מותאם ונעליים מתאימות, כך שאין צורך לקנות משהו מיוחד. למי שאין בגדי סקי יש אפשרות להשכיר בחברות הספארי השונות ציוד לשבוע – חרמונית, נעליים וכו'. ראיתי גם כאלו שהסתדרו עם מעילי חורף עבים רגילים. בנוסף, חשוב להביא כובע צמר, חם-צוואר וכפפות. אנחנו השתמשנו בכפפות סקי, אני חוששת שכפפות צמר לא יספיקו. בטיולים נותנים כפפות רציניות. לגבי נעליים כדאי להביא נעלי הרים או מגפי חורף חמים. בכל הפעילויות נותנים נעליים מותאמות אבל בכל זאת ליומיום כדאי שתביאו נעל שלא תחליק מדי ושלא יהיה קר דרכה ברגליים אחרי הרבה עמידה על השלג.

 

לינה

יש בעיירה מספר מלונות ברמות שונות ומחירים שונים, לא זול. אנחנו החלטנו להשכיר דירה ב – Airbnb בעלות של קצת פחות מ – 300 ₪ ללילה לזוג. הדירה הייתה ממש במרכז העיר, מרחק הליכה מהכל, מאובזרת מאד עם מטבח מלא כולל תנור ועם סאונה פרטית ומרפסת. בעלת הדירה מינה עזרה במה שצריך והיינו מאד מרוצים! אני ממש ממליצה על האפשרות הזאת שחסכה לנו הרבה כסף ונתנה לנו חוויה ביתית מגניבה 🙂

אם תיכנסו לקישור דרכי ותפתחו חשבון חדש ב – AirBnB תקבלו 150 ש"ח מתנה להזמנת לינה באתר. שם הדירה באתר הוא – Modern apartment in city center, תחת רובניימי, פינלנד.

הדירה שלנו ברובניימי
פינת אוכל מקסימה בדירה שלנו במרכז העיר
סלון
הסלון של הדירה ברובניימי

הזוהר הצפוני

הזוהר הצפוני הוא תופעת טבע מיוחדת שמתרחשת באיזור בעיקר בין ספטמבר לאפריל, עם שיא בעונת החורף. כמובן שאנשים רבים מגיעים כדי לראות את התופעה המדהימה הזו של אורות צבעוניים באמצע החושך. האורות אינם מובטחים כמובן אולם יש כמה דברים שחשוב לדעת כדי להגדיל את הסיכויים לצפות בזוהר:

  1. עוצמת גלי האור – ישנם אתרים שבודקים את התחזית להופעת הזוהר על בסיס יומי, בד"כ התחזית משתנה הרבה ותקפה רק ליום יומיים הבאים. ביום שיש תחזית מאד נמוכה לצפייה חבל לקבוע פעילות במטרה לראות את הזוהר.
  2. בהירות השמיים – גם אם יש סיכוי טוב לצפייה בזוהר מבחינת עוצמת הגלים, אם יש יום מעונן מאד, גשום או ערפילי יהיה קשה לראות את התופעה. אחד הדברים שעוזרים לצפייה הוא יום בהיר נטול עננים. גם משהו ששווה לבדוק (בתחזית מזג האוויר הרגילה).
  3. חושך – כל התנאים שיש לא יעזרו לראות את הזוהר אם תהיו באיזור מאד מואר (כמו שקשה לראות כוכבים בת"א). רובניימי עצמה היא לא מקום טוב לצפייה בזוהר, יש הרבה אורות בעיר וצריך חושך מוחלט כדי לראות את התופעה. הפתרון – אם אתם עם רכב אפשר לנסוע הרחק מהעיר למקום חשוך יותר, אם לא יש מגוון חברות שמוציאות פעילויות לצפייה בזוהר – הן לוקחות אתכם לאיזורים חשוכים מאד שם הרבה יותר אפשרי לראות את האורות…

 

פעילויות

אנחנו זוג סטודנטים ולכן עלות הטיול היא משמעותית עבורנו. מבירור קל תראו שהפעילות הן החלק הכי יקר בלפלנד, וזה הביא אותי לשתי פעולות:

  1. לחסוך בכל שאר הבחינות – להשכיר דירה ב – Airbnb, לבשל לעצמנו את רוב האוכל וכו'.
  2. להתכתב עם כמעט כל חברה פינית שמציעה פעילויות באיזור, לטור נחרצות אחר הנחות סטודנט ולדאוג למצוא את החברה הכי משתלמת שנותנת הכי הרבה במחיר הכי סביר (כי נמוך לא כל כך קיים פה…)

גם אם אתם נוסעים באופן עצמאי אתם יכולים לקחת את אחת החברות הגדולות ברובניימי ולסגור מולה את כל הפעילויות. זה מקל על הארגון ולפעמים יש הטבות אם סוגרים כמה פעילויות מול אותה חברה. אני לעומת זאת סגרתי כמעט כל טיול עם חברה אחרת, וכמעט ולא השתמשתי בחברות הגדולות. הסיבה לכך היא שרובן מאד יקרות, ברובן אין הנחות לסטודנטים, ובכללי אני מצאתי בכל חברה שסגרתי איתה פעילות שבה היא הכי משתלמת אבל בכל השאר היא יקרה (ומצאתי משהו שווה יותר במקום אחר), כך שיצא שסגרתי ממש כל פעילות בחברה אחרת. עכשיו למזלכם יש לי ביקורות (שכולן מעולות אגב) על הרבה חברות 🙂

לגבי המחירים אכן הפעילויות מאד יקרות אבל דווקא כשהיינו שם הבנו יותר את הסיבה לעלות, רובן כוללות איסוף וחזרה עד הבית/המלון, כולן כוללות ציוד של ביגוד, נעליים, קסדות וכו', כל פעילות עם אופנועי שלג מספקת אופנוע שלג לכל זוג כולל דלק והכל וזה באמת כלי יקר מאד וצורך הרבה דלק, והרבה מהפעילויות כללו גם אוכל כזה או אחר.

 

מסלול

יום 1 – נחיתה בהלסינקי + הסתובבות בעיר + טיסת המשך לרובניימי:

נחתנו בהלסינקי ב – 6 בבוקר. היו לנו 6 שעות עד הטיסה לרובניימי אז נסענו למרכז העיר לטייל. בשדה התעופה אפשר לקחת אוטובוס של Finnair שמסיע לתחנת הרכבת המרכזית וחזרה בעלות של 11.5 יורו הלוך חזור ומגיע פעם בעשרים דקות. המלצה – להסתובב בעונה זו בהלסינקי ב – 7 בבוקר ביום שבת זה במילה אחת – קררר!

שימו לב שבשבת וראשון הכל סגור בשעות האלה ונפתח רק מאוחר יותר אז נאלצנו לטייל בחוץ רוב הזמן. הסתובבנו ליד מספר מרכזי קניות, טיילנו לקתדרלה של הלסינקי, לשוק הסגור שמעוצב כמו כנסיה והסתובבנו בפארק אספלנדיה (עירוני וקטן) ובמרינה שמימיה היו קפואים והסירות עמדו בתוך הקרח. יש גם גלגל ענק יפה שמשקיף על העיר אך היה סגור כשבאנו. אכלנו ארוחת בוקר בופה בקפה מפורסם באיזור שנקרא פרנץ קארל קפה.

כשנוחתים ברובניימי יש כמה אפשרויות להגיע לעיירה – יש אוטובוס למרכז העיר (צריך לשים לב לשעות שלו כי בשבת וראשון לדוגמא הוא עובר נורא מעט ולכן לא יכלנו לקחת אותו בשעה שנחתנו).  יש מוניות ספיישל והן עולות בערך 20 יורו כיוון. מה שאנחנו לקחנו זה מונית שדה שנקראת Airport shuttle – עולה 7 יורו לאדם לכיוון למלונות המרכזיים או 16 יורו לזוג לכתובת ספציפית במרכז העיר. יש שאטל שמחכה אחרי כל טיסה, לדרך חזור צריך להזמין בטלפון או באתר שלהם ויבואו לאסוף אתכם.

במרכז העיירה יש את כל חברות הספארי השונות, אפשר ממש לבוא אליהן ולסגור דרכן, יש מספר חברות של השכרת רכב, כמה סופרים (אחד קטן יותר פתוח 24 שעות), יש מסעדות רבות וכמה ברים. יש גם מרכז קניות עם קצת הליכה. סך הכל העיירה קטנה והכל ברגל. המחירים במסעדות דומים למחירי הארץ, בסופרים קצת יותר זול מהארץ, האלכוהול אצלם יקר.

יום 2 – טיול אופנועי שלג עם דיג בקרח, ארוחת צהריים ומזחלות איילים:

9:30 בבוקר כמו שעון אספו אותנו מהבית חברת Snowmobile park עם וואן של החברה והסיעו אותנו למשרדים שלהם בכפר סנטה קלאוס. שם הצטיידנו בנעליים מיוחדות נוחות ומבודדות קור ורטיבות, בחרמונית לכל אחד שלגמרי מכסה אתכם מבחינת מזג האוויר, כפפות וכובע עם חם צוואר. כל אחד קיבל גם קסדת אופנוע רצינית ביותר. כל זוג קיבל אופנוע ולאחר הסבר קצר התחלנו לנסוע ביער בשיירה אחרי המדריך. היינו 7 אנשים בטיול. עשינו את התכנית שלהם שנקראת Day C program. האופנועים הם חוויה מטורפת! צריך לשמור עליהם טוב כי יש השתתפות עצמית של 1000 יורו אם שוברים אותם, אבל סך הכל כשנוסעים עם מדריך הכל אמור להיות בסדר. הם לא מסתובבים הכי בקלות בחלק מהחברות כי זה כלי באמת כבד, אז בעיקר בין העצים צריך להיזהר, בשטחים פתוחים זה הכי חוויה וגם לא מפחיד. אנחנו נפלנו הצידה פעם אחת עם האופנוע כשניסינו לקחת פנייה חדה, על פניו מפחיד אבל בפועל זה היה ב – 0  קמ"ש וגם האופנועים בנויים כך שהם לא נופלים עליך אם אתה מחליק איתם אז גילינו שזה יחסית בטיחותי ולא הרגשנו כלום…

לאחר רכיבה של 45-50 דקות על האופנועים עצרנו על אגם קפוא לדיג בקרח. מקבלים מן כלי שנראה כמו מקדחה ידנית וקודחים חור בעצמכם בקרח, ממש חוויה, ואז מקבלים חכה קטנה עם פיתיון ומתיישבים לדוג. היו באגם מלא דגים ובקלות רבה אפשר לתפוס אותם, אני דגתי 4 דגים אבל מהאי נעימות החזרתי את כולם למים (יותר נכון השמעתי קולות פאניקה קלים כל פעם והמדריך שיחרר אותם מהחכה שלי למים…). בעיקרון יש טיולים שעושים מדורה ומכינים את הדגים על האש אם זה טיול שיותר מתמקד בדיג, זה נשמע מגניב אבל אצלנו הייתה ארוחת צהריים במקום אחר. אחר כך הגענו לחוות איילים בה קיבלנו ארוחת צהריים מסורתית מעולה בתוך בקתה מעץ עם אח ענקית באמצע – הכל חשוך ומואר באמצעות האש, חם בפנים וחוויתי מאד. קיבלנו גם שתיה חמה ועוגיות ויצאנו מחוממים להמשך הטיול. כל זוג קיבל מזחלה עם אייל ואפילו מכסים אותך בשמיכת צמר. האיילים הולכים באיטיות רבה והטיול רגוע ומקסים. קצת דאגתי לאיילים למרות שבאמת התייחסו אליהם יפה אבל אחר כך גם הסתבר שכל סוף חורף משחררים את האיילים לטבע ו – 60-70% מהם חוזרים לחווה בעצמם בתחילת החורף. כלומר מחזיקים אותם בחווה רק לכמה חודשים בחורף ושם יש להם שינה מחוממת ואוכל, (כשמסביב הכל קפוא ומושלג אז באמת אין כל כך אוכל עבורם בחוץ). אנחנו עשינו 2.5 ק"מ עם האיילים ואני ממליצה על לא פחות מזה, נגיד 2.5-3 ק"מ זה אידיאלי. יש גם טיולים של 400 מטר אבל זה קצרצר וחבל על הכסף, 3 ק"מ זה כבר טיול נחמד ומספיקים להתרשם ולהסתובב עם האיילים, גם לא צריך להשקיע כסף בטיול ארוך מדי כי סך הכל הם הולכים מאד לאט אז עד 5 ק"מ לגמרי מספיק… לאחר האיילים התחלפנו בנהגים וחזרנו עם האופנועים שוב כ- 50 דקות עד למשרדים. הטיול נמשך 5-6 שעות והיה נפלא מכל בחינה, ובסופו גם החזירו אותנו לדירה.

דיג בקרח
קודחים בור במקדחה ידנית כדי לדוג בקרח
בקתת עץ
ארוחת צהריים בבקתת עץ מסורתית
מזחלות איילים
מזחלות איילים על האגם הקפוא
יום 3 – טיול טעימות מלפלנד, ציפה בקרח עם הזוהר הצפוני:

גם כאן אספו אותנו מהבית בדיוק בשעה שנקבעה, עם החברה של סאקה. הטיול שלהם היה פרטי אז היינו רק אנחנו והמדריכה, וברוב הפעילויות היא ארגנה לנו דברים לפני כך שהיינו ממש לבד. הטיול היה מאד רומנטי ומתאים מאד לזוגות. לאחר הצטיידות יצאנו לטיול הליכה ב -Snow shows , נעליים עם תחתית מיוחדת שאפשר לטייל איתן ביער ולדרוך בשלג העמוק, אחרי זה עשינו טיול על אגם קפוא עם סקי מישור שמתאים להליכה ביער, אחר כך הלנה המדריכה ארגנה לנו מדורה בתוך אוהל מסורתי, צלינו נקניקיות על האש ולחם פיני עם גבינה שהופך לטוסט על האש. קיבלנו גם כאן שתייה חמה ועוגיות לאורך הטיול. האוכל היה מעולה והחוויה ממש של קמפינג בשלג. בהמשך קיבלנו אופנוע שלג ונתנו לנו שעה לנסוע איתו על האגם הקפוא שלהם, סאקה גר מעל האגם הכי גדול בפינלנד אז היו ממש קילומטרים על קילומטרים של מרחבים פתוחים לנסוע עליהם בלי שעובר כמעט אף אחד. את הטיול סיימנו עם סאונה מסורתית ושחייה בקרח – לאחר חימום רציני בסאונה (חימום זה לא מילה, הסאונה הכי חמה שהיינו בה בחיים), רצים בשלג עם נעליים מיוחדות וכובעים מיוחדים, לבריכת מי אגם קפואים שמבעוד מועד עזרנו להלנה לחצוב את הקרח שקפא מעליה. רוב התיירים מכניסים רק רגליים וגם זה לא בא ברגל אבל אחרי זה גם קפצנו על השלג למלאכי שלג בבגדי ים. זה הדבר הכי קר שאפשר לעשות אבל החוויה – מטורפת! כל הטיול הזה היה מושלם וסאקה והמדריכה דאגו לנו להכל ונתנו הרבה יותר ממה שהובטח. בגלל שהוא באמת אחלה בחור סגרתי איתו דיל לקוראי הבלוג, כל מי שמגיע דרכי יקבל 5% הנחה לאדם לכל הפעילויות 🙂 תפנו אלי בצור קשר ואארגן לכם את ההנחה,

סקי מישור
סקי מישור על אגם קפוא
ארוחת צהריים על המדורה
ארוחת צהריים על מדורה באוהל מסורתי
טבילה במי קרח
טבילה במי קרח לאחר סאונה רותחת

בערב יצאנו עם חברת Safrctica לערב של ציפה בקרח וצפייה בזוהר הצפוני. הגענו לאגם מבודד שלהם לאחר נסיעה של כחצי שעה בוואן של החברה. בתוך בקתה מחוממת עם אח הצטיידנו וקיבלנו מיץ חם ועוגיות, התלבשנו בחליפות הציפה המיוחדות שגורמות לך להיראות במילה אחת כמו טלטאביז, ויצאנו לבריכה קטנה בתוך אגם שכולו קרח, לצוף על המים כשמעלינו אורות הזוהר מרקדים. מתחת לחליפה לובשים בגדים רגילים ובאמת כלום לא נרטב. זה הטיול היחיד שסגרנו באותו יום ולא מראש כדי לברר מתי יש לילה בהיר עם סיכוי לראות את הזוהר.

ציפה בקרח
ציפה בקרח בחליפות מיוחדות מתחת לאורות הזוהר הצפוני
אורות הזוהר הצפוני
אורות הזוהר הצפוני
יום 4 – גן החיות הארקטי, מזחלות כלבי האסקי:

בבוקר זה לקחנו אוטובוס מהתחנה המרכזית של רובניימי לגן החיות הארקטי Ranua Zoo. הגן מלא בחיות שגרות באיזורים הארקטיים ובנוי כולו ממרחבי שלג ענקיים, בייחוד לחיות הגדולות. ברוב הגן הולכים על גשרים מעל החיות והן מסתובבות להן בשמורות גדולות מגודרות ביער. היו שם דובי קוטב ואת התנשמת הלבנה של הארי פוטר, איילים, שועלים, זאבים ועוד. בגן החיות כמו בכל איזור פתוח כמעט בלפלנד יש מדורה עם שיפודי מתכת גדולים אז מומלץ להביא מראש נקניקיות ו/או מרשמלו שתוכלו לצלות שם. אני קראתי את זה מראש אז קנינו בסופר והכנו ארוחת צהריים מעולה לצד חבורה של פינים שהצטיידו גם הם מבעוד מועד.

לאחר מכן הלכנו אל חברת Arctic circle safari שנמצאת מול הגן החיות לטיול מזחלות כלבי האסקי – בכוונה בחרתי בחברה שלהם ולא באחת החברות ברובניימי, מכיוון שהטיול הזה נוטה להיות מאד יקר וברובניימי הוצעו טיולים של חצי מהמרחק במחירים גבוהים בהרבה. כאן עשינו טיול של 20 ק"מ עם הכלבים ואני באמת ממליצה לעשות לפחות 10-15, פחות מזה יהיה ממש פספוס כי הכלבים רצים ממש מהר. גם כאן מצטיידים אותנו. כל זוג יוצא עם מזחלת כאשר אחד "נוהג" והשני יושב ואחר כך מתחלפים. המדריך היה לפנינו באופנוע שלג והכלבים רצו אחריו. החוויה היא מדהימה ומהירה והנופים מסביב יפיפיים. גם כאן חששתי מאד לשלומם של הכלבים ולכן קראתי הרבה על זה מראש, הכלבים הם באמת מאד ספורטיביים והם רוב היום נחים בחווה וזה בעצם הספורט היומי שלהם, הם לא מפסיקים לרוץ גם כשמנסים לעצור אותם והם מלאי התלהבות! כשהמדריך עוצר באמצע הדרך הם בקושי מסכימים לעצור, רק כשהוא מכבה את המנוע של האופנוע הם מתפנים להתפלש בשלג ולקפוץ אחד על השני, אבל ברגע שהם שומעים את רעש המנוע מחדש, שום לחיצה על הברקס של המזחלת לא תעצור אותם, הם מלהיטים אחד את השני ומתחילים לזוז בהתלהבות, אחד חמוד אפילו רץ במקום כשכולם עצרו לנוח כי הוא ממש התרגש וניסה להקים את האחרים. בנוסף יש להם רצועה מיוחדת על כל הגוף אז הם לא מחוברים מהצוואר או משהו כזה, ויש לכל כלב כמה נקודות חיבור עם הכבל הראשי, ושישה כלבים על כל מזחלת, כך שיוצא שהם רצים בלי שהכבלים שלהם מתוחים בכלל אלא רצים בחופשיות יחסית, החיבור של כולם יחד מזיז את המזחלת. הכלבים ממש חברותיים ומקסימים.

יום 5 – כפר סנטה קלאוס, כפר איש השלג, אסקייפ רום ומסעדת Café & bar 21:

את הבוקר פתחנו בנסיעה לכפר סנטה קלאוס, עם אוטובוס מספר 8 שעובר בכל התחנות שיש בעיירה, הכפר הוא מאד תיירותי ונחמד בעיקר עם ילדים, למבוגרים הסתובבות של שעה וקצת תספיק כדי לראות הכל. הוא מעוצב כולו באווירת חג המולד ומלא בחנויות מזכרות. המלצה – להגיע לכפר ישר בפתיחה של החנויות ב10 בבוקר כדי שתוכלו לפגוש את סנטה קלאוס בלי תור. אנחנו עמדנו מחוץ למשרד שלו ב10 בדיוק ונכנסנו ממש בין הראשונים, אחרינו כבר התארגן תור של כל המדרגות עד למטה. המפגש עם סנטה קלאוס חמוד, בייחוד אם אתם עם ילדים, מנהלים איתו שיחה קצרה ולחיצת יד ואז מצטלמים ומציעים לכם לקנות את התמונה במחיר מופקע לחלוטין 🙂 אי אפשר לצלם עם טלפונים ניידים אבל גם אם לא תקנו את התמונה (אנחנו לא קנינו) המפגש עדיין מאד נחמד. בכפר יש גם את הדואר של סנטה קלאוס בו אפשר לקנות גלויה ובול מותאמים לחג המולד ולכתוב ברכה על הגלויה ואז הם שולחים לקראת חג המולד את כל הגלויות מכפר סנטה קלאוס לכל העולם. יש גם תערוכה חינמית של אופנועי שלג ומומלץ לטעום בכפר גם את מרק הסלמון המפורסם של לפלנד.

Snowman world – משם המשכנו אל מלון צמוד שעשוי מקרח, מבפנים הוא ראה כמו איגלו ענק. אפשר לשלם 20 יורו לכניסה ולהסתובב שם ללא הגבלה – יש במלון מגלשה שעשויה מקרח, חדרים מקרח שאפשר להיכנס אליהם, בר מקרח עם שוטים בכוס שעשויה מקרח ומסעדת קרח. כל המקום מעוצב מרהיב עם פסלי ענק שעשויים משלג וקרח והכל עם אורות צבעוניים. בחוץ יש שתי מגלשות של אבובי שלג, אחת גדולה ומהירה ואחת לילדים, ומשטח קטן של החלקה על הקרח וקרוסלה עם מזחלת. כל הפעילויות כלולות במחיר ואפשר להיכנס ולצאת כמה שרוצים במהלך היום.

כפר סנטה קלאוס
המשרד של סנטה בכפר סנטה קלאוס
בר קרח במלון הקרח
בר קרח במלון איש השלג
מיטה מקרח
מיטה מקרח במלון איש השלג

בערב הלכנו לאסקייפ רום במרכז רובניימי. החברה מציעה שני חדרים ואנחנו הלכנו ל – The office. בתור חובבי אסקייפ רום מושבעים החדר לחלוטין לא ברמה של הארץ, הוא כן קשה ולא הצלחנו לסיים אותו אבל הוא לא מתוחכם אלא בעיקר לא מובן מספיק. בכללי אני אוהבת לנסות חדרי בריחה בכל העולם אבל לרוב חווה דווקא את אלו של הארץ כמוצלחים יותר. האסקייפ רום הכי טוב שעשיתי במדינה אחרת (וללא ספק אחד מהטופ ברשימה שלי) היה בחופשה שלי בבודפשט. אם אתם חובבי אסקייפ רום תרשמו לעצמכם את החדר שם 😉 בכל מקרה עדיין זו הייתה חוויה משעשעת במיוחד והיו כמה רמזים יותר מקוריים שאהבנו, אבל לא ממש שווה את הכסף.

את הערב סיימנו במסעדה מאד מומלצת בעיירה שנקראת Café & bar 21, היא באותו מקום של חדר הבריחה ומכינה וופלים מפורסמים מתוקים ומלוחים עם שלל תוספות, תפו"א ממולאים לבחירתכם וסלטים מיוחדים בהרכבה עצמית. גולת הכותרת היא הקוקטיילים יוצאי הדופן של המקום – מומלץ מומלץ מומלץ! תמיר טוען שאלו הקוקטיליים הכי טובים ששתה. אני חושבת שזה מתחרה חזק מול הקוקטיילים של Meeru island resort במלדיביים שהיו מדהימים (וגם היה שפע מהם) אבל הבחירה קשה… 🙂

יום 6 – טיפוס על קרח וקרטינג בקרח באתר הסקי pyha:

היום השכרנו רכב ליום אחד כדי לנסוע לעיירת סקי צפונית יותר שנקראת Pyha. השכרנו מחברת Scandia rent שהיא הכי זולה באיזור.

התחלנו את היום בטיפוס על קרח עם חברת Bliss Adventure – לקחנו את טיול הניסיון שלהם "Try Ice Climbing" בו מטפסים על צוק קטן בגובה 20 מטר שכולו נטיפי קרח (וגם שלג לא חסר שם). מקבלים ציוד מיוחד כולל נעליים עם מסמרים מלמטה כדי שיתפסו על הקיר, שני גרזנים לכל אחד וקסדה. היינו שני זוגות וכל זוג מטפס בנפרד, כאשר לכל אחד מדריך אישי שרותם אותו עם החבל לקיר ומאבטח אותו בטיפוס. זו בהחלט החוויה הכי מפחידה שעשינו בלפלנד והכי קשה פיזית. לא צריך ניסיון קודם בטיפוס אבל מומלץ להיות ברמת כושר סבירה כי זה מאד מאמץ. ליד הקיר הייתה מדורה עם מיץ חם ומקומות לשבת. לכל אחד הייתה הזדמנות לעלות את הקיר פעמיים, כלומר לטפס 40 מטר, אבל אפשר לרדת בכל שלב שרוצים, גם אחרי מטר אחד של עלייה. החוויה מאד מומלצת לדעתנו ובהחלט יוצאת דופן גם ביחס לנוף הלפלנדי, אבל כאמור לא מתאימה לכל אחד.

אחרי ארוחת צהריים טובה ומחממת במסעדה בעיירה הגענו לחברת Pyha Safaris לחוויה של תחרות קרטינג בקרח. אני הייתי קצת בטראומה מהפעם האחרונה שעשיתי קרטינג בכיתה ה', תוסיפו לזה שכל המסלול חצוב בקרח ומחליק לאללה – הייתי די בלחץ. תמיר צחק עלי שהרגע טיפסתי על צוק קפוא עם גרזנים שממש הפחיד אותו ומה פתאום הקרטינג מאיים עלי? 🙂 כל אחד מקבל מכונית וציוד מתאים ויוצאים למסלול קרטינג בקרח שבסופו תחרות מירוץ עם פודיום ומדליות. חוויה מאד נחמדה ומגיעים אליה על מזחלת שנראית כמו קרון רכבת שמחוברת מאחורי אופנוע שלג.

סיימנו את היום בבר גריל מומלץ ברובניימי עם שני המבורגרים מיוחדים אחד אחד – Bull bar and grill.

יום 7 – סקי ומוזיאון הארקטיקום:

את היום האחרון פתחנו בנסיעה לאתר הסקי של רובניימי שנמצא 3 ק"מ מהעיירה, בערך 13 יורו במונית. השכרנו ציוד וסקי פס לשעתיים ועלינו על ההר. לחובבי הסקי האתר קטן וחמוד, מתאים לבילוי של כמה שעות, ומה שבייחוד היה מגניב היו 3 מסלולים שלא נוקו בכלל על ידי חתולי שלג, מה שיצר פשוט גלישה ב -Deep snow לאורך כל המסלול. בגלל שהיו מעט אנשים ובאנו בבוקר המגלשיים שלנו היו מהראשונות שפילשו את השלג העמוק והייתה חוויה מאד מיוחדת.

בצהריים הלכנו למוזיאון הארקטי – נחמד ומתאים גם לילדים (כל עוד יש מי שיתרגם להם מאנגלית כי יש בו חלק גדול די אינטרקטיבי שמסביר את כל התופעה של הזוהר הצפוני). המוזיאון גדול מאד ומתאר את הזוהר, החיות הארקטיות וההיסטוריה של המקום.

עקב שביתה בשדות התעופה של רובניימי הוחזקנו יומיים באי ידיעה מה יהיה עם הטיסות חזרה, לאחר שקיבלנו סמס שמסביר שהן עלולות להתבטל. כל כך נהנינו שלא היה לנו אכפת להישאר עוד יום יומיים רק רצינו פיצוי כספי כדי שיהיה לנו כסף להישאר… 😉 בסופו של דבר הטיסה מרובניימי יצאה בזמן והטיסה מהלסינקי נדחתה ב – 10 שעות לבוקר שלמחרת. כבר הגענו לשדה מוכנים להתווכח שידאגו לנו למלון ולאוכל אבל הפינים המסודרים האלה ארגנו לכל הישראלים בטיסה שלנו שובר למלון Holiday Inn ללילה, כולל ארוחת ערב והסעה חינם למלון וחזרה, ואפילו ארוחת בוקר מוקדמת שארגן המלון במיוחד לטיסה שלנו לפני השעות של הארוחה הרגילה. אין תלונות 🙂

עלויות:

טיסה – 472.2 יורו לאדם.

לינה ברובניימי – 239.1 יורו לאדם.

השכרת רכב – 33 יורו לאדם ליום כולל הביטוח.

מוזיאון הארקטיקום – 8 יורו לאדם.

גן החיות – 13.5 יורו לסטודנט.

ציפה בקרח – 82.5 יורו לסטודנט (92 יורו למבוגר).

כפר איש השלג – 20 יורו לאדם.

אוטובוס לשדה וחזרה –  16 יורו מונית שדה.

אוטובוס לכפר סנטה קלאוס וחזרה – 7.2 יורו לאדם.

אוטובוס לגן החיות וחזרה – 31.14 יורו לאדם.

אוטובוס למרכז הלסינקי וחזרה – 11.5 יורו לאדם.

כלבי האסקי 20 ק"מ – 109 יורו לאדם.

אופנועי שלג + דיג + ספארי איילים – 180 יורו לסטודנט (198 יורו למבוגר).

טיול יום בלפלנד – 120 יורו לאדם.

טיפוס קרח – 70 יורו לסטודנט (77 יורו למבוגר).

קרטינג קרח – 59 יורו לאדם.

סך הכל עלה לנו הטיול 7200 ₪ לאדם. חישוב זה כולל בתוכו גם כל דבר שקנינו בסופר/מסעדה/שתיה חמה/מוניות וכו'.

לסיום הכנסתי סרטון קצרצר שמתמצת חלקים נבחרים מהחוויה המדהימה שנקראת לפלנד – אופנועי שלג, מחלות האסקי, טיפוס על קרח ועוד… מוזמנים לצפות 🙂

בנוסף לפוסט הכנתי Ebook קצר של מדריך ללפלנד הכולל את כל האטרקציות שציינתי במסלול כולל כתובות, שעות פתיחה, מחירים, זמן נדרש, טלפונים, זמני נסיעות וכו', כדי לחסוך לכם זמן עבודה יקר ולרכז עבורכם את כל המידע הטכני החיוני במקום אחד. המדריך בעלות סמלית שתעזור לי להמשיך להחזיק את האתר 🙂

אהבתם את הפוסט? יש לכם מה לשתף? אשמח לשמוע בתגובות!

לעוד עדכונים, תמונות מיוחדות ופוסטים חדשים מוזמנים לעקוב אחרי הבלוג גם באינסטגרם ובפייסבוק

58 תגובות

  1. אנו מחפשים מסלול טיול עצמאי ללפלנד ונתקלנו בפוסט הזה.אנו חייבים להגיד כי המידע מאוד מקיף,מקצועי ומעניין ביחס לכל מה שקראנו עד כה.
    בהחלט יש פה מידע שמאפשר להכין תוכנית לטיל עצמאי.
    תודה על המידע

  2. וואוו
    אנחנו עכשיו מתחילים את התכנון של הטיול שלנו.
    הכתבה מאוד מאוד עוזרת לנו. אפילו נתת רעיונות חדשים (כמון קארטינג ואסקייפרום)
    ממש תודה רבה!!!!

  3. מחפשת טיול עצמאי עם הבת שלי שישלב גם ביקור קצרצר אצל מכרים בפינלנד.
    הבלוג הזה מאד עוזר ומספק רעיונות ותובנות
    תודה רבה

  4. תקשיבי, מדהים
    פירוט מושלם, מידע בכמויות
    עבודה מושלמת
    אני הייתי אולי עורך את הסיקור כך שבסוף כל יום – יהיה פירוט עלויות
    כי קצת היה קשה אחכ לעקוב ולחזור ולהסתכל
    אבל מושלם
    תודה

  5. מתכננת טיול ללפלנד בחג המולד הקרוב והפוסט שלך הוא המפורט והמועיל ביותר שמצאתי.
    איך אני מזמינה את הלינה בדירה שכתבת עליה? לא כל כך מצוייה במדייה הזאת. תודה

  6. וואו.
    הרבה זמן לא ראיתי מישהו שמכין שיעורי בית לפני טיול בצורה כל כך טובה. היה כיף לקרוא כל מילה ומילה.
    שאפו על ההשקעה

  7. שלום ,

    נהניתי מאוד לקרוא את הכתבה.
    אני מתכננת טיול ללפלנד, אשמח מאוד אם תשלח לי את המיילים של חברות הטיולים או דרך התקשרות אחרת איתם, כדי שאוכל תסגור את כל הטיולים לפני שאצא מהארץ.

    תודה רבה,

    פרח כהן

  8. וואו!! תודה על המידע. ידוע לך על חברה שמשכירה אופנועי שלג לטיול של מספר ימים? ( כמו הטיולים המאורגנים, רק באופן עצמאי).

  9. שלום, תודה רבה לך על הכתבה, כיף לקרוא, מושקע וכל הכבוד!!!!! אני מתכננת טיול לרובניימי לעוד שבועיים, אני לבד☺️ לעשרה ימים. אם אפשר לשאול מנסיונך, (שאלה אולי מצחיקה) הבנתי שיש חנויות בעיר שמשכירים בגדים מחממים, מהנחיתה בשדה ועד שמוצאים חנות כזו בעיר, פשוט נשארים עם הבגדים שהבאתי מהארץ? נורא מפחדת מהקור פשוט.. ולגבי האטרקציות, אני לא הכי מבינה בלהזמין באינטרנט באתרים באנגלית, אפשר להזמין במשרדים שם את האטרקציות ולא באינטרנט? או שזה מייקר בהרבה? תודה רבה רבה לך מראש!!!

    1. היי, אם את מתכננת להשכיר אז כן, תצטרכי להגיע לעיר קודם, אבל שווה להביא דברים חמים מתאימים מהבית, עד כמה שיש לך. מכנס תרמי (אם אין אז טייטס מתחת למכנס) ושכבות מחממות בחלק העליון, גרביים עבות, כפפות וכובע צמר. לגבי פעילויות אפשר להזמין במקום אבל לא מומלץ, זה שיא העונה ובקושי יש מקומות פנויים, חבל שתפספסי דברים לדעתי. האם יש לך כבר טיסה ומלון/דירה?

  10. תודה רבה לך על התשובה המהירה!!! עדיין לא הזמנתי כלום, אני רק עכשיו עובדת על זה, בחורה ספונטנית???? דירות פחות מדבר אליי, יותר מלון/אכסניה

  11. WOW כייף לקרוא, כתוב מעולה אנחנו רוצים לנצל את הידע שצברת
    נודא לך מאוד אם תשלח לי גם לנו את המיילים של חברות הטיולים או דרך התקשרות אחרת איתם, כדי שנוכל לסגור את כל הטיולים מכאן
    המון המון תודה מראש, נמשיך לעקוב אחריך
    תמי כהן

  12. יופי של סיפור מסע. אנחנו, שני מבוגרים, טסים ללפלנד ל-9 ימים החל מה-24.2 ועד ה-5.3. חשבנו לשלב בין האזור של רובניימי לבין האזור של לווי-יאליס בחיפוש אחר אטרקציות. אנחנו נוחתים בשדה התעופה של קיטילה הסמוך ללווי. האם יש לך תובנות בעניין?

    1. כן אני מאד ממליצה על זה! לנו היו רק 6 ימים אבל פעם הבאה שניסע בודאות החלטנו לשלב את לוי. מכל הבירורים שלי אמור להיות מקסים, יותר עיירת חורף מקסימה (רובניימי היא יותר עיר קטנה) עם פעילויות יותר זולות או שנותנות יותר עבור המחיר, פשוט השילוב דורש רכב שבהתחלה לא חשבנו שניקח, בדיעבד אחרי שלקחנו ליום אחד יכולה להגיד שהרכבים מאד מותאמים לתנאי השטח…

  13. שאלה על סקי מישור:)
    היי בתור אנשים שבחיים לא עשו סקי, אנחנו רוצים לעשות סקי מישורי על האגם.. האם זה קשה פיזית? ומאיפה ניתן להזמין ציוד כזה אם יש לך רעיון.. תודה מראש:)

    1. היי 🙂 אין כל כך קשר בין סקי הרים לסקי מישור. זה תלוי כמה תגלשו, זה קצת קשה פיזית ולא הייתי מסתמכת פעם ראשונה על להגיע עם זה לאנשהו ממש מעבר לפשוט לטייל… אבל זה מומלץ ומקסים ולא צריך לדעת סקי הרים בשביל זה… אפשר להשכיר ציוד בהרבה חברות ומקומות בעיירות השונות בלפלנד

  14. שלום רב,

    לפני כמעט 30 שנה הייתי מוצ'ילר בדרום אמריקה.
    שם היו ספרי מטיילים, כל ישראלי הגיע ורשם את הגיגיו ובעיקר את הפרטים החשובים באמת (כיבוס בגדים, מלונות וכו').
    כשקראתי את הבלוג שלך, צף במוחי הזיכרון אודות דרום אמריקה.

    לא השתמשתי בכל הפרטים והחברות שפרסמת בבלוג, אבל במה שכן השתמשתי, היה לעילה ולעילה.
    גם לשאלות ה"קיטבג" ששאלתי בדוא"ל בפרטי היתה לך סבלנות להשיב.
    הטיול עצמו היה נחמד ביותר (טיפוס הקיר בפוחה שווה ביותר).
    ירבו כמותך בישראל.

    תודה רבה על העזרה ועל עצם פרסום הבלוג.

    המשיכי בדרכך כי נכונה היא.
    יגאל

  15. שלוםן רב. אנחנו חוגגים בשנה הבאה 40 שנות נשואים וכבר התחלנו לתכנן יעדים אפשריים לטיול.
    הזוהר הצפוני וכמובן לפלנד בהחלט נלקחים בחשבון.
    המאמר שלכם נותן תשובות להתלבטויות שלנו ובעיקר לגבי מאורגן / לא מאורגן ( גם אנחנו לא אוהבים טיולים מאורגנים).
    נראה לי שנושא הביגוד מחייב קצת מחשבה כי בכל זאת מדובר בביגוד לא סטנדרטי לשימושים בטיולים אחרים. יתכן והשכרה הוא הפיתרון הטוב ביותר ( + כמובן יציאה מהארץ עם בגדים חמים ).
    רציתי להודות לכם על המאמר ועל כל האינפורמציה. מאוד שימושי !!!.
    שמעון והנה,

  16. שלום לכם , כל הכבוד על הכתיבה הדיוק בפרטים והכנות .
    מתכנן טיול עם הבת שלי ( 18 טיול לפני צבא ) ללפלנד ומאוד מתלבטים לגבי טיול עצמאי או מאורגן ,
    שמחתי לקרוא על כל הטיפים .
    טיול מאורגן ל 6 לילות יוצא כ 2100 יורו לאדם ,
    לפי התחשיב שלכם יוצא כ 1700-1800 יורו .
    גם אני לא אוהב טיולים מאורגנים ..
    אבל האם שווה כל הארגון וההתארגנות לעומת המחיר ?
    ואשמח לקבל עוד טיפים.
    תודה רבה !!

    1. היי עמרי! כיף לקרוא את התגובה שלך 🙂 לגבי מאורגן או לא לא הייתי מסתכלת על המחיר הנקי – תבדוק מה בדיוק אתה מקבל ב – 2100 יורו ומה אנחנו עשינו בטיול עצמאי. קודם כל הבדל של 300-400 יורו לאדם הוא משמעותי. מעבר לכך אנחנו עשינו דברים רבים שבד"כ אין בטיולים מאורגנים כמו טיפוס על הקרח וקרטינג בקרח. דבר נוסף הוא שחלק מהטיולים המאורגנים משאירים יום או חצי יום ריק ובאפשרותכם להוסיף פעילויות בתשלום נוסף מה שלא תמיד מוצג מההתחלה במחיר החבילה. בנוסף המחיר שלנו שרשמתי בפוסט כלל כל דבר כולל קניית שוקו או בירה, גם דבר לקחת בחשבון – לפעמים מוסיפים דברים על המחיר של הטיול המאורגן, גם אם זה רק שתיה, גלידה וכו'. כן יש כאן יותר התארגנות ללא ספק, מצד שני לדעתי הקצב הוא שלכם ואתם לא תלויים בקבוצה של 30 איש ומעלה… לשיקולכם. אם יש לך שאלות נוספות אשמח לעזור

  17. תודה רבה על המידע המקיף והמרתק.
    אני נוסעת בספטמבר עם שני ילדים (10 ו 13) לפינלנד ואסטוניה. יש לנו כשבוע שבו אנחנו יכולים להצפין ללפלנד.
    כמה שאלות – עד כמה זה מטורף לעשות את הדרך ברכב (עם עצירה כמובן…) מהלסינקי לרובניימי ?
    האם זה שווה את הנסיעה בספטמבר ? או שזאת ממש לא העונה ?

    1. היי, לצערי ספטמבר זה ממש לא העונה, וברכב זה כ – 10 שעות נסיעה… אם כבר עדיף לקחת רכבת לילה אבל לא בספטמבר כי כל הפעילויות לא יהיו פתוחות… יש פעילויות קיץ באיזור אבל יכול להיות קצת קר כבר…

  18. הי ליטל, סיימנו כרגע טיול קיץ בלפלנד ונתקלתי במקרה בבלוג שלך (גם אני אוהבת לסכם את הטיולים שלי בבלוג) נהנתי מאוד לקרוא אותו ולהשוות בין חוויות הקיץ לחורף. לוי באמת מקסימה ושווה ביקור.
    תשובה לסיגל לגבי טיול בספטמבר, שכמו שכתבת, ליטל, יתכן שיהיה קצת קר אבל אני מאמינה שפעילויות שונות כמו דייג ומזחלות עם כלבי האסקי לא על שלג יהיו זמינות וגם יש כבר סיכוי טוב לראות את הזוהר הצפוני! אנחנו טסנו לרובניימי וגם אני לא הייתי ממליצה על נסיעה ברכב. אשמח לתת פרטים נוספים אם תרצי. ilana.rosner@gmail.com

  19. הי!
    פוסט מהמם! אני ממש רוצה להפתיע את בעלי ליום הולדת 30 בטיול ללפלנד באזור מרץ והפוסט שלך נתן לי את האומץ לנסות ולארגן לבד את הטיול (אף פעם לא נסענו במאורגן כי אנחנו לא אוהבים..)

    אשמח אם תוכלי לעזור לי בכמה שאלות:
    א. אשמח אם תוכלי לשלוח לי לינקים למקומות מומלצים להזמנת אטרקציות
    ב. האם ניתן להסתדר עצמאית עם אנגלית טובה שם?
    ג. האם את יודעת מה העלויות של האוכל בסופרים? (אנחנו שומרי כשרות אז לא נוכל לקנות אוכל מוכן..)

    תודה רבה!!

    1. היי! ממש משמח אותי לשמוע 🙂
      לגמרי ניתן להסתדר עצמאית באנגלית, אחד המקומות הכי דוברי אנגלית שהייתי בהם באירופה. לגבי סופר ממליצה לקחת דירה ולבשל כמו שאנחנו עשינו, מוזיל עלויות ויתאים לכם אם אתם לא רוצים מסעדות. המחירים בסופר ביחס לאירופה גבוהים, אבל לא יותר יקר מהארץ (סופרים בארץ ממש יקרים…), אז אל תשווי לסופר בברלין או מזרח אירופה אבל יחסית לארץ זה קצת פחות עד גג מחיר הארץ.
      לגבי לינקים שולחת לך במייל 🙂

  20. תודה על כל המידע המפורט בכתבה.
    אנחנו זוג,מתכננים ליסוע באמצע אפריל לשבוע. האם זה מתאים עדין מבחינת מזג האויר באיזורים שבהם טיילתם? אחפ עדין רלוונטי לטייל למרות שהשלג מתחיל להינמס?

    1. היי! רוב פעלויות החורף נמשכות עד אמצע אפריל ולכן התקופה המומלצת האחרונה היא תחילת אפריל… האמצע כבר יכול להיות מאכזב כי חברות רבות סוגרות את פעילויות החורף שלהן…

  21. שלום, אשמח שתשלחי לי למייל גם את כל רשימת הכתובות והאתרי האינטרנט של החברות.
    בנוסף רציתי לדעת האם יש לך פרטים על השוברת קרח? האם שווה להזמין את השייט בנפרד או עם חברה מרובייני?
    המון תודה ואחלה מדריך!

      1. היי ליטל
        תודה רבה על הפוסט המדהים והמפורט
        תוכלי בבקשה לשלוח לנו לינקים לקראת החופשה שלנו (פברואר הקרוב)
        המון תודה!

          1. לאטרקציות השונות, אם הזמנת באינטרנט או לפחות את השמות של החברות שנדע לפנות אליהם לקבלת מחיר ותיאום
            תודה רבה! 🙏

          2. היי, ציינתי בפוסט תוך כדי המסלול את שמות החברות איתם יצאנו לטיול. בקרוב אערוך את הפוסט ואוסיף גם לינקים. לגבי הטיול של סאקה אם אתה מתעניין אשמח להפנות אותך אליו עם הנחה. תפנה אלי במייל – litalshaf1@gmail.com

  22. הי ליטל. מה נותר להוסיף..? פוסט מעולה. העשיר מאוד את ידיעותי:)
    אני מארגנת נסיעת הפתעה לבעלי לגיל 50. פעם ראשונה שמארגנת טיול לשנינו בעצמי. תמיד הוא זה שמארגן הכל…
    אז סגרתי טיסה ב-20 לפברואר לרובניימי. חופשה של 5 ימים.
    בתכנון חשבתי לחלק את הזמן בין רובניימי ללוי.
    האם ידוע לך לגבי הפעילויות בשבת ראשון- פועלות?
    האם נדרש לסגור את הפעילויות מראש? חודשים לפני ? שבועיים לפני? או פשוט להגיע ולסגור שם?
    תודה את מצילה אותי🙏🏻♥️

    1. היי גלית, כיף לקרוא את התגובה שלך 🙂 פעילויות פועלות בשבת וראשון רגיל. לדעתי זה מעט מדי זמן לשניהם יחד, הייתי מתקמדת רק ברובניימי אם יש 5 ימים אבל כמובן לשיקולך. ממליצה מאד לסגור פעילויות מראש. אני סגרתי חודשים מראש, אפשר גם כמה שבועות, פשוט רציתי שהכל יתאים בימים, שכל פעילות תשתבץ ביום מסוים אז היה צריך לתאם בין כולם (סגרתי כל דבר בחברה שונה). בגדול יכול להיות שיהיה מקום אבל זה ממש העונה וכבר נתקלתי שם שלא היה מקום למי שלא הזמין מראש אז חבל על הסיכון…

  23. היי ליטל,
    ראשית, תודה על התיאור המפורט והברור מאוד של הטיול שעשיתם – פשוט מושלם.
    מתכננים לסוע – זוג + שני ילדים (13 ו 17) במרץ לשבוע.
    האם כדאי לשכור רכב, ולסוע ישר ללוי – שם אמרת יש את רוב הפעילויות רק זול יותר? האם גם משם ניתן לראות את הזוהר הצפוני? איזה פעילויות חובה לעשות ברובניימי (מלבד גן החיות והמוזיאון) שאין בלוי? אנחנו חובבי פעילויות אקסטרים… את כל הפעילויות מומלץ להזמין online מראש (לפני שטסים)?
    חוץ מזה, האם יש בית מלון טוב במחיר סביר – לא בא לי כל כך בחופשה לקנות בסופר ולהכין אוכל..

    תודה רבה!
    מיכל

    1. היי! תודה רבה! גן החיות לא נמצא ברובניימי אלא כשעה משם פשוט קרוב יותר לשם מאשר ללוי. רק בשביל המוזיאון לא הייתי מגיעה לרובניימי. יש גם את הכפר של סנטה קלאוס שמאד נחמד. בכל מקרה תבררו לעומק כי לא היינו בלוי אבל בגדול מזחלות איילים וכלבים, אופנועי שלג וכו' יש בד"כ בכל העיירות במתכונות שונות. אנחנו גם נסענו לטיפוס על קרח וקרטינג קרח במיוחד לPyha שאם אוהבים אקסטרים לדעתי מאד מומלץ… בלוי המלונות סביר שיהיו זולים יותר מאשר ברובניימי אבל שוב לא ביררנו לעומק את האיזור מכיוון שלא הגענו אליו…

  24. היי, קודם כל תודה על הפוסט המרתק והמפורט. שנית, את חושבת שכדאי מהלניסקי לקחת טיסת פנים ישירות לקיטילה? יש אטרקציות מיוחדות שיש רק ברובניימי? או שהכל ניתן למצוא גם בקיטילה? רצינו לשלב גם איזה יומיים של סקי.. לכן חשבנו על קיטילה..

    1. היי, תודה 🙂
      ברובניימי עצמה בגדול יש את אותן אטרקציות כמו במקומות אחרים. פשוט המיקום שלה נוח ויש לה כמה יתרונות – קרבה לכפר סנתה קלאוס שהוא מאד נחמד, לא רק בגללו הייתי מגיעה לאיזור, אבל לילדים בהחלט תוספת. וקרבה לגן החיות הארקטי שאותו אני מאד ממליצה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תוכן עניינים

הצטרפו לניוזלטר של PassportsPlease

הצטרפו לניוזלטר החינמי שלי לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים והטבות נוספות