PassportsPlease

כל המידע לטיול הבא שלכם

הצטרפו לניוזלטר שלי

קבלו ראשונים את כל העדכונים על הפוסטים החדשים ועוד מידע בניוזלטר החינמי שלי

חיפוש מלונות

טונגרירו קרוסינג

ניו זילנד האי הצפוני – כשהדשא של השכן ירוק יותר

האי הצפוני של ניו זילנד מלא בפעילות גיאותרמית מדהימה, תרבות מאורית מעניינת, תולעים זוהרות במערות והמון המון מה לעשות. אני התאהבתי באי הצפוני עוד מהיום הראשון, כשאתה נוחת ומגלה שהדשא של השכן אכן ירוק יותר… לפני שמתחילים מומלץ לקרוא את הכתבה הראשונה בסדרת הכתבות על ניו זילנד – הכנות לטיול ומידע כללי

לכל אורך תכנון הטיול שעשיתי ראיתי גישה חוזרת של מטיילים שמעדיפים באופן מובהק את האי הדרומי על פני הצפוני, ואפילו ממליצים למטיילים אחרים שזמנם קצר (וכשאני אומרת קצר אני לא מתכוונת ל – 10 ימים, אלא אפילו חודש – חודשיים) לוותר מראש על האי הצפוני לגמרי. כמובן שהכל עניין של טעם ולכל אחד מתאים משהו אחר, אבל אם שואלים אותי – האי הצפוני מושלם! בחיים לא הייתי מוותרת עליו, גם אם הזמן קצר. קודם כל הוא מאד שונה מהדרומי, ולמרות שהדרומי זכה בנופים שהם באמת לא מהעולם הזה, הצפוני לדעתי הרבה יותר מגוון. כאן תמצאו את רוב התרבות המאורית, את מערות התולעים הזוהרות המטורפות עם ה – Black water rafting, פעילות הגיאותרמית עם גייזרים מתפרצים וצבעים מדהימים של בריכות והרים, ועוד המון מה לראות ולעשות, כך שלדעתי אחרי שתקראו את הכתבה תשתכנעו שלא כדאי לוותר על זה… 🙂

כל אחד מטייל בניו זילנד בראש אחר ומתחבר למשהו אחר. יש כאלה שבאים רק בשביל הטרקים ויש מי שבא לספורט אתגרי ומחכה לבנג'י ולצניחה החופשית… יש מי שמוציא המון על רכב כדי לישון בו גם, ויש מי שישן בתנאים יותר טובים וזה יותר חשוב עבורו. הראש שלנו היה יותר לחסוך על רכב ולחסוך על לינה כדי לעשות כמה שיותר פעילויות. עשינו טיול מאד מגוון ששילב גם טבע (בעיקר טרקים של יום אחד של הליכה או חתירה), גם אטרקציות של ספורט אתגרי (אבל יותר רפטינג, אומגות, סנפלינג ופחות בנג'י וצניחה…), גם בעלי חיים וגם קצת עירוני (אם אפשר לקרוא לאיזשהו מקום בניו זילנד עירוני…). בשבילנו זה היה השילוב המושלם, אבל ההוצאות שלנו היו בעיקר על פעילויות… מה שכיף זה שכך או כך יש מלא דברים שאפשר לעשות ולראות גם בחינם בניו זילנד וצריך לזכור (מה שלא כל התרמילאים זוכרים לדעתי) שהמון דברים מיוחדים הם ממש זולים, וגם אם אתם לא עושים את הדברים הגדולים והיקרים כמו טיפוס על קרחון או Black water rafting עדיין אפשר לעשות מלא דברים בזול (אפרט בהמשך). הוספתי לכתבה את המחירים של כל דבר 🙂 חלק מהמחירים מופיעים עם הנחות של Bookme או TOP10, עליהם פירטתי בפוסט הקודם…

שותים מרק חם בטבע של האי הצפוני
שותים מרק חם בטבע הניו זילנדי
קמפינג
ישנים באוהל על נהר הפאנגנוי
בריכות ירוקות במסלול הטונגרירו קרוסינג
בריכות צבעוניות בטרק הטונגרירו

יום 1 – התארגנות + חוות הכבשים + נסיעה לצפון הרחוק:

לאחר סידורי השכרת רכב והתארגנות של קניות בסופר וב – The Warehouse יצאנו לדרך 🙂 מתחילים את החוויה בצד השני של הכביש עם ריכוז של שני אנשים יחד כדי להבין איך להיכנס לכיכר, איך להתחיל פנייה ואיך להפעיל את האיתות ולא את הווישרים כשהכל הכל הפוך 😛

מטיילים רבים לא נוסעים צפונה מאוקלנד מפאת זמן, אנחנו החלטנו להקדיש יומיים מתוך האי הצפוני לצפון הרחוק (כשצריך לקחת בחשבון שהגעה היא חצי יום לפחות וחזרה היא חצי יום לפחות) ועוד יום לקורומנדל שנמצא מזרחית לאוקלנד, ורק אז להתחיל להדרים. זה היה צפוף ומי שבקצב איתי יותר לא יסתדר עם זה, אבל מאד נהננו.

Sheepworld – את העצירה בדרך לצפון הרחוק עשינו במקום מקסים שנמצא כשעה צפונה מאוקלנד. מדובר בחוות כבשים שמגדלת גם עיזים, סוסי פוני, טווסים ועוד, ואפשר להסתובב בין החיות ולהאכיל אותן. החיות מקסימות וחברותיות, חלקן מסתובבות חופשי בחווה וחלקן בחלקות דשא ענקיות עם גדר קטנה. פעמיים ביום ב – 11:00 ו – 14:00 יש הדגמה של ההתנהלות בחווה ושל כלבי הרועים שלהם שרועים את הכבשים. ההדגמה אדירה וממש מעניינת, הכלבים שלהם אוספים את כל הכבשים ומזיזים אותן ממקום למקום מבלי אפילו לנבוח. יש כלב אחר שמכניס את כל הכבשים לאסם ואז מדגימים איך מחלקים אותן לקבוצות ואיך גוזזים צמר. בסוף נותנים לכל אחד בקבוק חלב ואתם מאכילים בעצמכם את התינוקות. המקום פשוט מקסים, בעלי החווה מקסימים וכל החוויה מומלצת! מחיר – 34$ ניו זילנדי לאדם. 17$ באתר Bookme או GrabOne.

לאחר הביקור בחווה המשכנו עד לצפון הרחוק לאיזור Ahipara, שם ישנו באירוח היט אצל פיט ואיירין, זוג מקסים שהכין לנו ארוחת ערב ואירח אותנו יחד עם עוד זוג ישראלים. הנסיעה לצפון הרחוק ממש ארוכה, לוקחת כ – 4.5 שעות וכדאי מאד לשבור אותה לפחות לעצירה מעניינת בדרך כמו שעשינו עם החווה. קחו שחשבון שקשה לארגן כמה עצירות באותו יום כי הכל נסגר מוקדם והנסיעה עצמה לוקחת זמן רב מהיום…

יום 2 – טיול באגי + דיונות חול, נסיעה דרומה לאוקלנד:

רוב המטיילים שמגיעים לצפון הרחוק במהלך הטיול באי הצפוני נוסעים לטיול לקייפ ריינגה וחוף 90 מייל. אנחנו החלטנו לעשות משהו קצת יותר אתגרי באיזור ומצאנו טיול מדהים של חברת Ultimate Sand Safaris שמארגנת הגעה אל דיונות החול המפורסמות ברכבי באגי שנוהגים עליהם לבד. הטיול הוא שעתיים וחצי וכולל רכב באגי ששנינו נהגנו בו לאורך כל הטיול. באמצע מגיעים לדיונות חול זהובות גדולות ומקבלים מהמדריך גלשני בוגי איתם אפשר לגלוש מהדיונות שוב ושוב, חוויה מדהימה! (רק קשה לעלות למעלה ברגל כל פעם…) הטיול היה ממש מיוחד, מלא נהיגת שטח מטורפת, גם במים ובגבעות חול, הרבה הסברים על המקום מהמדריך וגלישה בדיונות 🙂 מחיר – 150$ ניו זילנדי לאדם.

משם עשינו את כל הדרך חזרה לאוקלנד, קצת יותר מדי ליום אחד ואם יש לכם זמן עדיף לחלק את הדרך קצת יותר. התכוונו לעצור בדרך ברכיבה על סוסים אבל הטיול הסתיים יותר מאוחר ממה שתוכנן ולא הספקנו אז כבר נסענו רצוף. זאת הייתה ללא ספק הנסיעה הכי קשה שהייתה לנו, בשאר הימים פיצלנו את הנסיעות למקטעים קטנים יותר אבל כאן לא הייתה ברירה…

מה שעזר בסוף הנסיעה הזאת זה לינה בהוסטל הכי "מפואר" שהיינו בו בניו זילנד – Haka Lodge Auckland. רשת הוסטלים חדשה (היינו בשניים, זה של אוקלנד יותר מוצלח) עם חדרים שנראים ממש כמו מלון, שירותים ומקלחת אמנם משותפים אך כל תא זה ממש חדר רחצה עם שירותים ומקלחת שקופה כמו במלון רק ממול לחדר. גם המטבח ברמה ממש גבוהה וחוץ מבעיית חניה נוראית (בכל העיר) המקום באמת מומלץ מאד!

יום 3 – הקורומנדל – Cathedral Cove + חוף המים החמים:

פתחנו את הבוקר בנסיעה לאיזור הקורומנדל, חצי אי שנמצא צפון מזרחית לאוקלנד, מקום מקסים שאפשר להישאר בו כמה ימים, אבל אם אין לכם הרבה זמן אפשר להגיע למקומות העיקריים ביום אחד ולחזור – כך אנחנו עשינו.

Cathedral Cove – מערות מפורסמות בצורת קתדרלה שנמצאות על חוף יפיפייה בניו זילנד. מגיעים אל המערות בטיול של כחצי שעה כיוון על שביל מסודר מהחניה. כשמגיעים לחוף אפשר לעבור מתחת למערות היפות לצד השני ולשבת על הסלעים מול המים, החוף מהמם ומיוחד! אפשר להגיע או לחזור במונית סירה במקום ברגל, זה עולה 15$ ניו זילנדי לאדם. צריך להגיע למקום בזמן השפל – אפשר לבדוק באינטרנט מראש מתי השפל בכל יום.

Hot water beach – חוף ממש מיוחד שנובעים בו מים חמים מתחת לחול. צריך להגיע אליו שעתיים לפני עד שעתיים אחרי השפל. במקום אפשר להשכיר עת חפירה ב – 5$, להתמקם בחוף ולחפור לעצמכם ג'קוזי פרטי שבתקווה יהיו בו מים חמים… כדאי ללכת לאיזור שכל האנשים מתמקמים בו כי כמה שזה פחות כיף זה בד"כ האזור שבו אפשר למצוא באמת מים חמים… המים נובעים ממש קרוב לים, בגלל זה בגאות הגלים מגיעים ומכסים את כל הבורות שנבנו. בפועל הרבה אנשים לא מצליחים למצוא מים או שהמים לא חמים ואז מתיישבים בג'קוזי של מישהו שסיים. אנחנו הוצאנו מים ישר אבל בשום מקום לא היו מים חמים אז התאחדנו עם בחורה שמצאה ג'קוזי רותח ופיתחנו אותו לג'קוזי אחד ענק 🙂

מהקורומנדל נסענו לישון אצל קתי וסטיבן בהיט באיזור מטמטה. לזוג המקסים יש 4 ילדים ויחידת אירוח נפרדת עם שירותים ומקלחת. גם מהמם אצלם וגם הם היו מארחי ההיט האהובים עלינו 🙂 מומלץ!

יום 4 – הוביטון + Black Water Rafting:

הוביטון – את הבוקר פתחנו בסיור קסום בהוביטון, האתר הכי מפורסם באי הצפוני ואחת האטרקציות המוכרות של ניו זילנד. המקום הוא אתר הצילומים של ההוביט והוא שייך לאדם פרטי שהיה בעל חווה והתעשר מאד כשהחווה שלו נבחרה להיות הסט של הסרטים… בסיור עוברים בין הבתים המתוקים של ההוביטים ומספרים המון פרטים מעניינים על הסרטים והצילום שלהם. הסיור היה הומוריסטי מאד וגם מי שלא מאד מתעניין בסרטים יכול ליהנות ממנו. בסוף הסיור יושבים בבר של ההוביטים ומקבלים משקה לבחירה אותו שותים בכוסות חרסינה מגניבות. כל האווירה של המקום משגעת והסיור מאד מאד מומלץ! מחיר – 79$ ניו זילנדי לאדם. 10% הנחה לחברי TOP10. כדאי מאד להזמין מראש, המקום ממש עמוס!

משם נסענו לאיזור וואיטומו למערות התולעים הזוהרות. מדובר בתופעת טבע מטורפת שיש בכמה מקומות בניו זילנד, של מערות שעל התקרה שלהן יש אלפי תולעים קטנטנות שזוהרות בצבע כחול על כל התקרה כמו כוכבים. זה נשמע מוזר אבל זה לא מגעיל בכלל, זה לא נראה כמו תולעים והתופעה היא מאד מיוחדת!

Black water rafting – אחת החוויות המטורפות שעשינו! סיור אתגרי של 5 שעות בתוך המערות שעושים בקבוצות קטנות. הוא מתחיל בסנפלינג לתוך המערה, ממשיך בהליכה במערות, מעבר באיזורים צרים ומגלשות קטנות, ואז מקבלים אבובים שחורים גדולים ושטים בתוך המערה, מכבים את הפנסים ומסתכלים על האורות המדהימים שמכסים את כל התקרה מהתולעים. הסיור מסתיים בטיפוס הרים אל מחוץ למערה, עם חבלים ורתמות, חוויה ממש מטורפת! כשחוזרים לבסיס של החברה יש מקלחות חמות ואז מקבלים מרק חם ולחם ורואים ביחד את התמונות שהמדריך צילם. בעיניי טיול חובה! מחיר – 250$ ניו זילנדי לאדם. אנחנו הזמנו ב – Bookme ב – 150$.

יום 5 – רוטורואה – מבוך צמחים + הכפר המאורי + הספא הפולינזי:

היום נסענו לרוטורואה, אחת העיירות האהובות עלינו באי הצפוני ובניו זילנד בכלל. היא מלאה בפעילות גיאותרמית וגופרית ולכן הריח בכל העיירה הוא קצת ריח של ביצה סרוחה, אבל לדעתנו ממש מתרגלים…

מבוך AmazeMe – מבוך ענק ומהמם שעשוי מצמחים. משלמים מחיר כניסה ופשוט הולכים לאיבוד בפנים. המטרה היא להגיע עד האמצע ולהצליח לצאת. זה נראה קל אבל תוך דקות בודדות אתה מגלה שזה ממש מסובך, הכל נראה אותו דבר מבפנים ואתה נהיה ממש מבולבל לגבי איפה היית כבר ואיפה לא… מקום מקסים ויש גם מלא משחקים במדדי ענק בחצר. מחיר – 16$ ניו זילנדי לאדם. 8$ באתר BookMe.

חוויה מאורית – ברוטורואה יש מספר מקומות שעושים היכרות עם התרבות המאורית, אנחנו הלכנו לכפר החי היחיד ברוטורואה בו יש קהילה מאורית שחיה עם היום בכפר. לפני שמגיעים כדאי לברר מתי ההופעה, יש 2-3 ביום. במקום ראינו הופעה של ריקודים ושירים מאורים כולל ריקוד ההאקה שהוא ריקוד המלחמה המפורסם שמטרתו לאיים על אויבים. לאחר מכן עשינו סיור בכפר וראינו איך חיים, מבשלים, מכבסים וכו' בתוך הכפר, ורואים גייזרים ובריכות גופרית שיש ממש בין הבתים. החבילה שלקחנו כללה גם תירס חם שהמאורים מכינים בתוך מעיינות חמים מיוחדים, התירס היה ממש טעים וכל ההכנה שלו מגניבה! זה מוסיף 2$, מומלץ! מחיר – 42$ עם תירס. יש הנחות של 28-36$ ב – Bookme.

הספא הפולינזי – ספא מפורסם ברוטורואה שיש בו מגוון ענק של בריכות חמות בטמפרטורות שונות. אפשר לקחת בריכה פרטית לחצי שעה, יש כל מיני חבילות שונות, או פשוט להיכנס לכל מתחם הבריכות הגדול. אנחנו היינו במתחם הבריכות, יש בריכה פנימית גדולה עם גג פתוח ומלא בריכות חיצוניות שמשקיפות על האגם. מקום מהמם! מחיר – 29$ ניו זילנדי לאדם.

הופעה מאורית
מופע מאורי בכפר ברוטורואה
כפר מאורי, האי הצפוני, ניו זילנד
גייזרים ובריכות בתוך הכפר המאורי
ספא
הספא הפולינזי עם מגוון בריכות

יום 6 – פארק גיאותרמי Wai-o-Tapu + מעיינות Hot & Cold +  נחל Kerosene Creek + זורבינג + מיני גולף:

Wai-o-Tapu – את היום פתחתנו בפארק הגיאותרמי אחד מהמפורסמים ברוטורואה Wai-o-Tapu. גם זה אחד מן הדברים שמייחדים את האי הצפוני. כל יום בשעה 10:15 יש להם התפרצות גייזר ענקית (מלאכותית, שמים בו סוג של אבקת כביסה) אז שווה להגיע קצת לפני, ואחר כך מטיילים עצמאית ברחבי הפארק. יש מסלול אדום, כתום וצהוב, אם קשה לכם ללכת תדעו שהמסלול הראשי מכיל את רוב הדברים המעניינים… אנחנו הלכנו את כל המסלולים, רואים בריכות צבעוניות מיוחדות ואדמה בצבעים של הר געש, ממש מיוחד. מחוץ לחניה יש את ה – Mud pools, מקום קרוב שצריך לנסוע אליו כמה ק"מ ויש בו בריכות בוץ רותחות מבעבעות. זה חינמי וממש מיוחד להסתכל, נראה כמו חלק בגיהינום… מחיר – 34$ ניו זילנדי לאדם. 10% הנחה לחברי TOP10.

Hot & Cold – משם נסענו לנקודה מדהימה שנקראת Hot & cold, מפגש נהרות שאחד קר ואחד חם ובנקודת המפגש המים מתערבבים. אם קר לכם זוזו קצת לנהר החם ואם חם לכם זוזו קצת לנהר הקר. אפשר ממש לשים רגל אחת בחום ורגל אחת בקור, ממש מגניב וחינם! שימו לב שיש שלטים שמזהירים לא להכניס את הראש לתוך המים.

Kerosene Creek – המשכנו לנהר זורם של מים חמים עם מפל שכולו חם. אפשר להיכנס להתרחץ ולשבת בתוך המפל, מקום מקסים באמצע הטבע, גם הוא חינם.

זורבינג – אטרקציה הזויה לחלוטין שהמציאו הניו זילנדים. הזורב הוא גלגל מתנפח שקוף ענק שנכנסים לתוכו בבגדי ים ויש בו מים חמים. אתה נכנס אליו במעלה הר ירוק יפיפייה ומתגלגל בתוך הכדור במורד ההר, במסלול ישר או מפותל. זה הכי מגניב בעולם! אנחנו עשינו אצל חברת OGO, אפשר לעשות גם בזוגות או שלישיות ואם יש לכם כרטיס זיכרון המקום נותן לכם גו פרו שלהם לצלם בתוך הכדור. כשאתם ממתינים בין הסיבובים יש ג'קוזי חם שאפשר לחכות בו, ממש אדיר! מחיר – אנחנו סגרנו דרך סוכנות במרכז העיירה שהיה לה מבצע של 2 סיבובים (אחד בקו ישר והשני מפותל) ב – 50$ לאדם. לפעמים יש הנחות ב – Bookme.

מיני גולף – פשוט מצאנו הנחה מעכשיו לעכשיו ב – Bookme של מיני גולף ב – 5$ לאדם, אז עשינו ערב מיני גולף 🙂 יש בעיר אחלה מיני גולף עם 18 תחנות ואורות צבעוניים בערב שמקשטים את כל המקום. המחיר הוא 17$ לאדם, 12$ לסטודנט וב – Bookme 5-8$.

יום 7 – סיור White Island:

על הבוקר נסענו לאיזור בשם Whakatane בביי אוף פלנטי לסיור בהר הגעש הפעיל היחיד בניו זילנד. לא ראיתי שהרבה מטיילים מכירים את הסיור וחבל כי הוא באמת מאד מיוחד ושווה להגיע לאיזור הזה בשבילו (כשעה נסיעה מרוטורואה). הסיור לאי מתחיל בהפלגה של כשעה וחצי שבסופה עוברים לסירות גומי קטנות ואיתן מפליגים עד האי. על האי עושים סיור מודרך, כל המקום נראה כמו מאדים ועשן יוצא מכל מיני חלקים בהר. יש צבעים מיוחדים של האדמה מסביב וטועמים גם מי הר געש שזורמים שם, טעם הזוי! בסוף הסיור מקבלים ארוחת צהריים קטנה על הסירה ומפליגים חזרה. זה די יקר אז תלוי גם כמה מעניין אתכם אבל בעינינו חוויתי… מחיר – 220$ ניו זילנדי לאדם. 210$ עם הנחה של TOP10. לפעמים ב – Bookme יש דיל של 120$ אבל בזמננו לא היה בכלל…

בסוף הסיור נסענו חזרה לרוטורואה וישנו בקמפינג של TOP10 בפעם הראשונה. הקמנו אוהל, בישלנו ארוחת ערב על הברביקיו של המקום והיו גם בריכות חמות, טרמפולינות ומתקני ילדים. מקום מקסים וממש מומלץ!

יום 8 – פארק גיאותרמי Waimangu + סכר טאופו + מעיינות חמים Wairakei Terraces:

פארק גיאותרמי Waimangu – עוד פארק גיאותרמי נהדר ששונה מאד מ – Wai-o-Tapu. הפארק הוא יותר טיול טבע ויש בו בריכות יפייפיות ונופים מדהימים. גם כאן יש כמה מסלולים שאפשר לעשות ויש אוטובוס שעוצר ב – 3 תחנות איתו אפשר לחזור. אם קשה לכם ללכת המסלול הראשי עד לתחנה הראשונה היה גם ככה הכי מעניין לדעתנו. מחיר – 38.5$ ניו זילנדי לאדם. אנחנו שילמנו 19.25$ ב – Bookme.

סכר טאופו – משם התקדמנו דרומה לעיירה טאופו, ועצרנו בדרך בסכר שצילמו בו סצנה מההוביט בה ההוביטים מתגלגלים מהסכר באמצעות חביות. 3 פעמים ביום פותחים את הסכר ואפשר לראות את האגם באיזור מתמלא מים והופך למפל אחד גדול. אם אתם מגיעים תוודאו שאתם באים בזמן פתיחת הסכר.

מעיינות חמים Wairakei Terraces – בטאופו יש מעיינות חמים ממש יפים בצורה של טרסות, ככל שעולים בגובה הבריכות חמות יותר. המקום ממש קטן עם 3-4 בריכות אבל ממש נחמד להתחמם שם כמה שעות ערב… מחיר – מחיר – 25$ לאדם. 12$ באתר Bookme.

בריכות חמות בטאופו
מעיינות חמים יפייפיים בטאופו
פתיחת הסכר
פתיחת סכר טאופו אשר נשפך לתוך האגם

יום 9 – טונגרירו קרוסינג:

תתכוננו ליום ארוך וקשה כשעושים את הטונגרירו. הטונגרירו קרוסינג נחשב לטרק היום הכי יפה בניו זילנד ובאמת הבנו למה. צריך לברר מראש מהו מזג האוויר, אנחנו הקדמנו ביום לעומת התכנון המקורי כי ראיתי שמזג האוויר בהמשך השבוע מתדרדר. יש בעיית חניה עם הטונגרירו כי בשיא העונה מגבילים את החניה ל – 4 שעות וגם אין מקום כמעט בחניות. הפתרון הכי נוח לדעתי הוא להזמין שאטל הלוך חזור. אנחנו תכננו לעשות את זה מטורנגי שזה קרוב יותר אבל בגלל שהקדמנו ביום עשינו את הטרק מטאופו. הזמנו הסעה מההוסטל שלנו הלוך חזור ב – 65$ לאדם שאוספת אותך ב – 5:20 או 6:20. החל מ – 14:30 מתחילות ההסעות חזרה, הן מחכות שכל האוטובוס יתמלא. הסעה אחרונה יוצאת ב – 16:30.

המסלול קשה, לנו הוא היה הכי קשה בטיול מבין מסלולי היום, הוא גם היה הראשון שלנו בניו זילנד שזה לא תורם… הוא לוקח בין 7-9 שעות, תלוי באורך העצירות שתעשו. יש שעה אחת של עליה אינטנסיבית וזה החלק הכי קשה, אבל גם בהמשך יש עוד עליות. יש גם קטע של ירידה ממש חדה שמחליקה בטירוף וצריך להיעזר בה מאד. בסוף יש שעתיים של הליכה בירידה ובמישור, ההליכה שם הרבה יותר קלה אבל זה פשוט שעתיים שלא נגמרות, מלא קילומטרים אחרי 5-6 שעות של הליכה לפני, לא פשוט… בנוסף המסלול מאד פופולרי אז הוא מאד עמוס וכמעט תמיד יהיו לפניכם ואחריכם מטיילים על השביל, זה לא הכי נוח אבל זה ספציפית שם, בשאר המסלולים שהיינו בהם זה היה פחות מורגש.

הנופים היו מדהימים, הטרק הכי יפה שעשינו בניו זילנד. בגלל כל הפעילות הגיאותרמית בסביבה יש שם בריכות בצבעים משוגעים, הרים עם חלקים אדומים וגם שלג מרחוק. באמת מקום מיוחד.

כשחזרנו להוסטל גמורים ולא זזים הסתבר שיש הפסקת חשמל אזורית כבר 3 שעות, אין חשמל במטבח ואין מים חמים :-O בסוף מצאנו פתרונות להכל אבל זה היה קצת הארד קור באותו הרגע… 🙂

יום 10 – כוורת דבש + מפלי הוקה + מעיינות חמים + סאפ באגם טאופו:

כוורת דבש – פתחנו את היום בכוורת דבש מקסימה בטאופו, המקום הוא חנות ענקית של דבש ומוצריו עם מרכז לימוד עצמאי שאפשר לבקר בו בחינם. יש איזור עם דבורים בכוורות שאפשר לראות מקרוב, איזורי לימוד עם די וי די וקטעי קריאה מעניינים, ואיזורי טעימות דבש וטעימות יין דבש. אפשר לקנות במקום גם גלידת דבש. כל החנות ממש חמודה 🙂

מפלי הוקה ומעיינות חמים – מפלים מרשימים וחזקים בטאופו, באיזור יש מלא מסלולי הליכה ואיזורים לפיקניק. אנחנו טיילנו סביב המפלים והלכנו לאיזור של מעיינות חמים טבעיים שקרובים למפלים ונמצאים ב – Spa Park. יש שם שתי בריכות קטנות ומאד חמות והמקום מתחבר לנהר גדול שיש לו זרם מאד חזק. צריך ממש להיזהר ולא להתקרב לאיזור של האגם, ראינו שלט שמישהו טבע שם כמה ימים לפני שהיינו, אבל אם נכנסים דרך הבריכות עצמן ונשארים בגבולות שלהן זה בסדר.

סאפ – מצאנו ב – Bookme הנחה שווה להשכרת סאפ באגם טאופו. האגם מהמם ואפשר לקחת בו קיאקים או סאפ, אופניים או סתם להתרחץ. אנחנו השכרנו סאפ לשעה מחברת Two Mile Bay שהייתה מעולה. מחיר – 30$ לאדם. אנחנו שילמנו 10$ דרך אתר Bookme.

בסוף היום נסענו לאיזור Turangi וישנו בהוסטל מקסים בשם Riverstone backpackers.

יום 11 – רפטינג בנהר הטונגרירו + נסיעה לנהר הפאנגנוי:

רפטינג – התלבטנו איזה רפטינג לעשות כי יש הרבה אופציות ברחבי ניו זילנד, בסוף החלטנו לפי המבצע הכי שווה ב – Bookme שכלל הכי הרבה מבחינת אורך הטיול, אוכל וכו'. עשינו רפטינג דרגה 3 בנהר הטונגרירו עם חברת Rafting New Zealand. היום נפתח בתדריך וחלוקת ציוד, מקבלים ציוד מעולה, ממש לא צריך להביא כלום חוץ מבגד ים ומגבת. אחרי שמלבישים אתכם בחליפה כולל נעליים, מעיל רוח, קסדות וכו' עולים על אוטובוס לתחילת המסלול. חילקו אותנו לקבוצות של 6 וכל סירה קיבלה מדריך. רמת הבטיחות בניו זילנד מטורפת, המדריכה סיפרה לנו שכדי לעבוד בזה היא עשתה דיפלומה בספורט אתגרי, למדה טיפוס הרים, רפטינג, צלילות, החייאה, חילוץ וכו', ומרגישים לגמרי את הרמה הגבוהה בהתנהלות של המדריכים לאורך הדרך. סה"כ היינו כשעתיים וחצי על הנהר, קיבלנו גם שוקו ועוגיות תוך כדי. הרפטינג היה מעולה והייתה עצירה באמצע לקפוץ מצוק קטן למים (הממש לא חמים 🙂 ). בסוף הטיול יש מקלחות חמות ואז מקבלים נקניקייה בלחמניה עם רטבים ושתייה וצופים בתמונות שצילמו במהלך הטיול. מאד מומלץ! מחיר – 158$ ניו זילנדי לאדם. אנחנו שילמנו 79$ לאדם באתר Bookme.

קבענו למחרת טרק קאנו בנהר הפאנגנוי שכלל גם לינה בקמפינג בחווה של החברה לילה קודם לכן, והיתרון שלו היה אמור להיות גם שהוא מהווה עצירה בין איזור הטונגרירו לוולינגטון ושובר את הנסיעה הארוכה. בפועל התגלה שנהר הפאנגנוי הוא סופר ארוך ומפותל והצד שבו עושים את הטרק בחברה שלנו ממש רחוק מהעיירה עם השם המטעה פאנגנוי… :-/ בקיצור נסענו שעה לכיוון הלא נכון ואז גם נאלצנו לחזור כי הסתבר שהחברה נמצאת הרבה יותר קרוב אלינו ממה שתכננו, וגם למחרת נאלצנו לנסוע משם 4 וחצי שעות לוולינגטון אז לא שברנו את הנסיעה בכלל 🙁 היינו קצת מבואסים וניסינו למצוא חברות אחרות אבל המחירים היו הרבה יותר יקרים, לא לכולם הייתה אופציה לטרק של יום אחד וגם חלקן היו ממוקמות בדיוק באותו איזור שאנחנו סגרנו. בסוף עשינו את כל התהליך המבאס הזה אבל זה היה שווה את זה ובאמת לא נורא כל כך 🙂 החברה מציעה קמפינג חינם בחווה לילה לפני ולילה אחרי הטיול, הקמפינג די בסיסי עם שירותים ומים זורמים מברז קטן בלבד.

יום 12 – טרק קאנו בנהר הפאנגנוי + נסיעה לוולינגטון:

טרק קאנו – לאחר תדריך קצת מאיים (הבטיחות של הניו זילנדים גורמת להם להלחיץ אותך על כל מה שיכול לקרות בסיכוי הכי נמוך בכל טיול, שזה תכלס חשוב אבל גורם לך להרגיש כאילו באת מינימום לטפס על האוורסט 🙂 ) קיבלנו קאנו לכל זוג כולל חבית שבה אפשר לשמור את כל הדברים שלכם יבשים ויצאנו לדרך. הטרק רגוע ויפייפה עם נהר צר שאי אפשר להתבלבל בו אז מאד נוח. הטרק לקח כ – 4 שעות ובסופן אספו אותנו חזרה לחווה. בעיקרון הטרק הוא 3-5 ימים בד"כ אבל אנחנו גם מפאת חוסר זמן וגם כי הנוף בסופו של דבר לא מאד משתנה שם החלטנו לעשות יום אחד. מחיר – 75$ לאדם כולל לינה, כל הציוד ואיסוף מסוף הטרק.

היינו קצת לחוצים להספיק הכל מהר כי הייתה לנו עוד את הנסיעה המאיימת עד וולינגטון. תמיר כל הזמן התבלבל בין השמות של המקומות אז הוא אמר למדריך שאנחנו ממהרים כי אנחנו עוד מגיעים היום לנלסון (עיירה באי הדרומי שנמצאת מרחק 3.5 שעות במעבורת מוולינגטון). המדריך נפל במקום 🙂 בכל מקרה אנחנו המשכנו לוולינגטון ולמרות שהגענו רק לקראת 9 בערב הנסיעה עברה יותר קל משציפינו. שימו לב שבאיזור וולינגטון יש הרבה מצלמות מהירות.

[wp_ad_camp_1]

יום 13 – Weta Workshop + הגנים הבוטניים + מעבורת לאי הדרומי:

Weta Workshop – סיור מגניב במקום שעושה את כל האביזרים והתלבושות לסרטים מפורסמים רבים כמו שר הטבעות, אווטאר, נרניה וכו'. המקום מארגן סיורים שמספרים על תהליך העבודה, על האביזרים, ונותנים לכם לגעת באביזרים אמיתיים ששימשו את השחקנים, לראות את כל החומרים והשלבים בייצור ולשמוע סודות פנימיים על יצירת הסרטים האלה. מקום ממש מעניין ומגניב, מתאים גם לילדים. הסיור הוא באנגלית ואורך 45 דקות. החיסרון היחיד זה שזה קצת קצר מדי… מחיר – 25$ ניו זילנדי לאדם.

הגנים הבוטניים – בוולינגטון, עיר הבירה של ניו זילנד, יש גנים בוטניים גדולים ופתוחים לציבור בחינם שאפשר להסתובב בהם ולעשות מגוון מסלולי הליכה. אפשר להגיע ברכבל או באוטו ויש גם בית קפה עם נוף יפה במעלה הרכבל. כדאי להקדיש למקום קצת זמן להסתובב לפני המעבורת, יש מלא פרחים ועצים מיוחדים.

Weta workshop
סדנת סרטים Weta Workshop
גנים בוטניים חינמיים בולינגטון
ביקור חינמי בגנים הבוטניים
בית קפה
בית קפה עם תצפית בקצה הרכבל

מעבורת לאי הדרומי – המעבורת יוצאת מספר פעמים ביום ויש הרבה חברות שמציעות דילים דומים. אנחנו בחרנו בחברת Interislander שעושה 10% הנחה לחברי TOP10 וזה חסך לנו משמעותית מעלות המעבורת. צריך לשלם פר בן אדם ולהוסיף עלויות על אוטו לפי סוג וגודל ועל נגררים אם יש לכם. המעבורת מפליגה כ – 3.5 שעות ומגיעה לפיקטון באי הדרומי. השיט היה ממש נחמד, יש מלא מקום מרווח לשבת, נוף יפה, מסעדות ובתי קפה ויש אפילו קולנוע שאפשר לקנות אליו כרטיסים. מחיר עבור אדם כולל אוטו קטן וכולל ההנחה – 106$ ניו זילנדי לאדם.

כשהגענו המשכנו לנלסון כדי להתקדם קצת לקראת היום הבא, נסיעה של כ – 1:50 שעות. מכאן התחיל לו מסע מדהים באי הדרומי עליו אפרט בפוסט הבא…

 

בכתבה הבאה – ניו זילנד, מתחילים את המסע באי הדרומי חלק א' – מנלסון לחוף המערבי ועד קווינסטאון

 

מוזמנים לראות את הסרטון שלנו, שמסכם את המסע לניו זילנד בשתי דקות 🙂

בנוסף לפוסט הכנתי Ebook קצר של מדריך לאי הצפוני הכולל את כל האטרקציות שציינתי במסלול כולל כתובות, שעות פתיחה, מחירים, זמן נדרש, טלפונים, זמני נסיעות וכו', כדי לחסוך לכם זמן עבודה יקר ולרכז עבורכם את כל המידע הטכני החיוני במקום אחד. המדריך בעלות סמלית שתעזור לי להמשיך להחזיק את האתר 🙂

למדריכים נוספים מוזמנים להיכנס לחנות של האתר

אהבתם את הפוסט? יש לכם מה לשתף? אשמח לשמוע בתגובות!

לעוד עדכונים, תמונות מיוחדות ופוסטים חדשים מוזמנים לעקוב אחרי הבלוג גם באינסטגרם ובפייסבוק

12 תגובות

  1. איזה חמוד ההוביטון הזה 🙂
    באמת הבעיה הכי גדולה עם ניו זילנד זה משך הטיול… כי אף פעם אין לי זמן לחודש וחצי או משהו כזה

  2. וואו נראה טיול מדליק ביותר.
    לכמה זמן היית ממליצה לנסוע לניו זילנד?
    ומה המחיר של כל הסיור הזה יצא לכם (מנסה להבין כמה יעלה למשפחה).
    הצילומים הורסים!!!!!!

    1. תודה רבה! הייתי ממליצה לפחות חודש אם אפשר יותר אז עדיף חודש וחצי חודשיים. הטיול היה משולב עם הפיליפינים סינגפור והונג קונג מקאו אז קשה להגיד עלות רק לניו זילנד, פרסמתי מחירים של כל פעילות בכל הפוסטים ואת מחירי הרכב והלינות בפוסט הכנות אז מקווה שזה יתן תמונה רחבה יותר

  3. וואו, כמה אטרקציות עשיתם! טיילתי שם לפני כמה שנים ולא עשיתי רבע ממה שאתם הספקתם. נראה לי שאני צריכה לחזור להשלמות 😉
    אחלה פוסט!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תוכן עניינים

הצטרפו לניוזלטר של PassportsPlease

הצטרפו לניוזלטר החינמי שלי לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים והטבות נוספות