PassportsPlease

כל המידע לטיול הבא שלכם

הצטרפו לניוזלטר שלי

קבלו ראשונים את כל העדכונים על הפוסטים החדשים ועוד מידע בניוזלטר החינמי שלי

חיפוש מלונות

נוף

ניו זילנד – הכנות לטיול ומידע כללי

ברוכים הבאים למדינה הכי מדהימה שתהיו בה בחיים! ניו זילנד היא שילוב מדהים בין מקום יפיפה, שזכה בכל הטבע הכי מיוחד שיש, לבין מדינה מערבית ומתקדמת שנוח ונעים להסתובב ולטייל בה. הטיול לניו זילנד דורש תכנון וארגון אם רוצים להגיע לכל החלקים ולראות כמה שיותר, בגלל התלות במזג האוויר, העומס בשיא העונה והמרחקים הארוכים שצריך לעבור. בכתבה הבאה אפרוש בפניכם את כל המידע שחשוב לדעת לפני שיוצאים לטיול, איך להתארגן, מה להביא, מתי לנסוע ומה חשוב לדעת כשמתחילים לבנות את המסלול…

מאונט קוק, ניו זילנד
נופים מדהימים בדרך למאונט קוק
הר קוק
אגמים וקרחונים ב - Hooker Valley
טונגרירו קרוסינג
בריכות צבעוניות בטונגרירו קרוסינג

מזג אוויר

העונות בניו זילנד הפוכות מהעונות בארץ ולכן התקופה הטובה ביותר לבקר במדינה היא החורף הישראלי – דצמבר – מרץ, כשהשיא הוא בינואר-פברואר. כך או כך מזג האוויר במדינה הפכפך ויכול להיות גשום, אמרו לנו להתכונן ל – 4 עונות ביום אחד… אנחנו לא הרגשנו כל כך את מזג האוויר הבעייתי, היה שמש ונעים כמעט כל הטיול, נתקלנו בגשם פעמים בודדות בלבד וגם זה היה כשנהגנו. עם זאת, יש הרבה אנשים שמזג האוויר הפריע להם לטייל, והיה לנו הרבה מזל – יומיים אחרי שעשינו את הטונגרירו סגרו אותו בגלל מזג האוויר, כל השבוע שלפני שהגענו לקרחון כל הטיסות לקרחון בוטלו וכו'… צריך לנסות להיות גמישים בהתאם למזג האוויר ולהתכונן לעשות דברים גם במזג אוויר פחות טוב (במידת האפשר…).

 

זמן מומלץ

קשה לענות על השאלה כמה זמן כדאי להקדיש בטיול אל ניו זילנד. התשובה בעיקר תלויה בכמה זמן יש לכם… הרבה מטיילים נוסעים ל – 3 חודשים, זמן מעולה כמובן לראות את כל המדינה, בד"כ בצורה מרווחת וגמישה. מטיילים אחרים נוסעים לחודש, זמן שיכול להספיק לשני האיים, תלוי מה חשוב לכם לעשות והאם אתם מתכננים טרקים של כמה ימים, ובכל מקרה זה דורש להתכונן לקצב יותר אינטנסיבי ופחות גמישות… מי שנוסע ל – 10 ימים עד שבועיים לרוב יצטרך לבחור אי אחד ולהתמקד בו, גם כאן יש נטייה אוטומטית לבחור באי הדרומי ואני דווקא חושבת שזה מאד תלוי מה מחפשים…

שותים מרק חם בטבע של האי הצפוני
שותים מרק בטבע הניו זילנדי
בריכות כחולות
בריכות גיאותרמיות ברוטורואה
  • טיסות

הטיסה לניו זילנד לרוב מאד יקרה וכדאי להזמין אותה כמה שיותר זמן מראש. אין טיסות ישירות אז לרוב עשים עצירה במזרח. אנחנו עשינו הלוך דרך סינגפור וחזור דרך הונג קונג ובשניהם עצרנו גם לטייל. הטיסה עלתה 1450$ לאדם דרך טורקיש איירליינס בשילוב אייר ניו זילנד. מחיר ממש טוב לטיסה כזו, ואת התאריכים המדויקים סידרנו דרך סוכן.

 

התניידות ברחבי ניו זילנד

ניו זילנד חלשה מאד בתחבורה ציבורית והדרך הכי נוחה ומהירה להתנייד היא באמצעות רכב. השאלה העיקרית בנושא הרכב בדרך כלל היא האם לקנות או להשכיר. בניו זילנד נוהגים בצד השני של הכביש, הם מאד מודעים לזה שרוב התיירים נוהגים הפוך ולכן יש מלא שלטים מכווינים בדרך. זה לוקח זמן להתרגל ונאלצנו קצת לעבוד בשיתוף פעולה כדי להזכיר לעצמנו מאיפה לנסוע ולאן להיכנס כל פעם בפנייה… גם כשעוברים את הכביש צריך לזכור להסתכל לכיוון ההפוך ממה שאתם רגילים… בוא נגיד שזה גרר הרבה חוויות, קצת של להיכנס בצד השני של הכביש (מזל שזה ניו זילנד ואין הרבה מכוניות…) והרבה של להפעיל וישרים במקום איתות… 🙂

בניו זילנד יש היצע של רכבים ישנים שאפשר לקנות בזול ולמכור בסוף התקופה, ולכן מטיילים רבים קונים רכב כדי לחסוך עלויות. השיקול המרכזי בהחלטה האם לקנות או להשכיר הוא משך הטיול. עד חודש וחצי כדאי להשכיר רכב לדעתי כדי לא לבזבז יותר מדי זמן מהטיול על קניה, מכירה והרכבה של הרכב. החל מחודשיים – חודשיים וחצי הרוב אומרים שכדאי לקנות רכב כי זה יכול ליצור הבדל משמעותי בעלויות. בין לבין זה כבר תלוי בכם ובהעדפות שלכם.

יתרונות בקניית רכב לעומת השכרה:

  • מחיר – המחיר הוא לרוב היתרון הגדול ביותר בקניית רכב. זה מאפשר לסיים את הטיול כמעט בלי לשלם על הרכב, לפעמים אפילו להרוויח מהמכירה. השכרת רכב היא הרבה יותר יקרה ולעיתים יוצא יותר זול לקנות רכב אפילו בלי למכור אותו מאשר להשכיר.
  • בעלות – כשקניתם רכב הרכב הוא שלכם לכל דבר, אתם יכולים לשפץ אותו כמו שתרצו, להכניס מיטה, להוציא את הכיסאות האחוריים וכו'. אף אחד לא יבוא לשאול שאלות אם שרטתם את האוטו או שמשהו התקלקל.

 

חסרונות בקנייה לעומת השכרה:

  • זמן – קניית רכב דורשת הרבה זמן, צריך להשאיר כמה ימים עד שבוע גם בתחילת הטיול וגם בסופו בשביל הקנייה / המכירה. בזמן הזה אי אפשר להתקדם כל כך או לטייל יותר מדי. יש גם לחץ מסוים בסוף הטיול להספיק למכור את הרכב ולעיתים קשה לדעת כמה זמן זה ייקח והאם תצטרכו להתפשר…
  • נוחות – השכרת רכב היא ללא ספק פתרון יותר קל. יש לכם חברה שדואגת לרכב ולכם במידה וקרה משהו, יש שירותי גרר, מספקים רכב חלופי אם התקלקל, לא צריך להתעסק עם כל הביטוחים והעברת הבעלות, הכל מסודר במעמד ההשכרה. בקניית רכב עליכם לדאוג להעברת בעלות, לרכישת ביטוחים לרכב, לבדיקת מוסך ותיקונים במידת הצורך, ואם הרכב מתקלקל אף אחד לא ידאג לכם…
  • תקלות ברכב – אין ספק שהכל עניין של מזל, רוב קוני הרכב מרוצים מהרכב שקנו וחוסכים כסף רב, אך עם זאת תמיד יש סיכוי שתיפלו עם הרכב ותצטרכו לבזבז זמן יקר במוסכים ותיקונים. שמעתי סיפורים על אנשים שנתקעו שבוע מהטיול במוסך בגלל בעיות ברכב, וקשה לדעת במאה אחוז מה אתם מקבלים, אבל שוב זה עניין גם של מזל וגם של בדיקות וחקירה לפני שקניתם את הרכב…

 

השכרת רכב – לנו היה חודש בניו זילנד ולכן השכרנו רכב לכל התקופה. משיקולי עלות לקחנו את הרכב הכי קטן וזול שמצאנו. השכרנו רכב בחברת Rental Cars במחיר של 2000 ₪ לכל התקופה, כולל ביטול השתתפות עצמית מלא. כל המחירים שראינו בכל חברה אחרת היו משמעותית יותר יקרים, ואנחנו היינו מאד מרוצים מהחברה ומהרכב. קיבלנו ניסאן טידה מרווחת שהיה בה מקום לשתי מזוודות גדולות והיא הייתה אידיאלית עבורנו.

*חשוב לשים לב להקפיד על המהירות המותרת, בייחוד ליד ובתוך ערים. הניו זילנדים מקפידים מאד בנושא הזה ונותנים דו"חות בקלות. זה נזק של לא מעט כסף (אם קנס הגיע לחברת ההשכרה הם מחייבים אתכם יותר על כך שטיפלו בדו"ח והעבירו אותו על שמכם), אז כדאי מאד לשים לב לתמרורים ולמצלמות…

סלעי מוראקי
סלעי מוראקי בצורת שריון צב
טיול על קרחון
מטפסים על קרחון פרנץ ג'וזף

תקשורת

תקשורת היא אחד התחומים הכי פחות חזקים בניו זילנד. היא יקרה מאד, אין ויי פיי ברוב המקומות, גם כשלוקחים חדר בהוסטל הויי פיי בד"כ מוגבל בכמות הגלישה ואין קליטה במקומות רבים. כשנוסעים בין שני איזורים או עיירות לרוב לא תהיה קליטה לפחות חצי מהדרך. המצב הכי קיצוני שהיינו בו היה במילפורד, ברגע שעוברים את טה אנאו אין יותר עיירות ואין קליטה בשום מקום כמעט, גם לא באתרי הקמפינג עצמם…

כדאי לקנות סים מקומי של חברת Spark או Vodaphone ולעשות חבילה עם אינטרנט ושיחות מקומיות בהתאם לכמות הזמן שתהיו. יש את שתי החברות בשדה התעופה והפעלת הסים מאד נוחה ופשוטה.

 

מסלול

ניו זילנד מורכבת משני איים – האי הצפוני והאי הדרומי. שניהם מדהימים בפני עצמם והם מאד שונים לפי דעתי. האי הצפוני הוא יותר קטן עם מרחקי נסיעה קצרים יותר (יתרון חשוב), ויש בו הרבה פעילות גיאותרמית מיוחדת, תרבות מאורית מעניינת, תולעים זוהרות (יש בעוד מקומות אבל שם הכי מרשים) והרבה אטרקציות אדירות. האי הדרומי הוא הרבה יותר גדול ופראי, יש בו טבע יותר מגוון, קרחונים, אגמים מדהימים וחיות בטבע בשפע! לפי דעתי האי הדרומי יפה יותר אבל האי הצפוני מגוון יותר, כל אחד ומה שהוא מחפש 🙂

המסלול שלנו כלל את שני האיים והגענו גם צפונה מאוקלנד (הרבה מטיילים מתחילים באוקלנד ויורדים דרומה), עשינו את כל האיזורים המרכזיים כאשר כמעט כל יום התקדמנו קדימה. תמצית המסלול:

אוקלנד – נורתלנד – קורומנדל – הוביטון – מערות ויאטומו – רוטורואה – טאופו – טונגרירו – טורנגי – פאנגאנוי – וולינגטון – נלסון וגולדן ביי – האבל טסמן – החוף המערבי – הקרחונים פרנץ ג'וזף ופוקס – וואנקה – קווינסטאון – מילפורד סאונד – הקטלינס – דנידין – מאונט קוק – כרייסצ'רץ' – האנמר ספרינג – קיאקורה – כרייסצ'רץ'.

כשאתם בונים מסלול ומתכננים בגדול מה תספיקו לעשות באותו יום כדאי לקחת בחשבון כמה גורמים שמשפיעים על ההספק:

  1. מרחקים – המרחקים בין כל איזור של ניו זילנד מאד גדולים. לפעמים נשמע שאפשר להספיק שני דברים ביום אבל המרחק ביניהם משמעותי וימנע מכם את ההגעה בזמן כדי להספיק… מסיבה זו חשוב לבנות את המסלול בצורה נכונה ולא להגיע למצב שצריך לחזור אחורה או לנסוע הלוך ושוב, עדיף רק להתקדם ולפצל זאת כמה שניתן כדי להקל על הנסיעות… שווה לבדוק מראש בגוגל מפס כמה זמן בערך הולכת לקחת הנסיעה ולהתארגן בהתאם. לפעמים מקומות נראים קרובים אבל יש רק כביש עוקף וזה משפיע על בניית המסלול…
  2. שעות פתיחה – ניו זילנד חיה מוקדם וכל מקום תיירותי כמעט נסגר ב – 16:00-17:00. לפעמים אתה רוצה להכניס רק עוד דבר אחד ביום אבל בגלל שעות הפתיחה הכל כך מוגבלות, בשילוב עם המרחקים, זה לא תמיד אפשרי. תשתדלו להגיע מספיק מוקדם כדי לא להיות לחוצים בסגירה…
מילפורד סאונד
שיט במיצרי מילפורד סאונד המשגע
הפלגה
שיט להר הגעש הפעיל היחיד בניו זילנד

לינה

יש מגוון אפשרויות לינה בניו זילנד שיכולות להתאים לכל סוגי המטיילים. אנחנו שילבנו בין הוסטלים – (חדר זוגי עם שירותים ומטבח משותפים) להיט (אירוח של אוהבי ישראל בבתיהם), לקמפינג של טופ 10 – קנינו ב – The warehouse אוהל ומזרן מתנפח זוגי עם משאבה ידנית. כל הסיפור עלה בערך 200 ש"ח שהחזירו את עצמם די מהר (מה גם שלקחנו את הציוד חזרה לארץ אז בכלל זאת הוצאה שאינה רק עבור הטיול הזה…). חששנו מאד מהקור והנוחות, בייחוד כי לא הבאנו שק"שים (אוהל + מזרן זוגי שוקלים ביחד כמעט 8 קילו, להוסיף שני שקי שינה היה גומר לנו את כל המקום), והמסקנה היא שאם ישנים בקיץ באתרי קמפינג (לא אותו קור כמו בפסגות הר בטרקים כמובן) מזרן מתנפח עם שמיכה טובה ובגדים חמים ממש מספיק, והיה אפילו מאד נוח!

הוסטלים – ניו זילנד מציעה מגוון ענק של הוסטלים והם לרוב ברמה גבוהה, נקיים מאד ועם מטבחים מאובזרים שמאפשרים להכין כמעט כל דבר. בהוסטלים אפשר למצוא חדרי מעונות בגדלים שונים, חדרים ליחיד וחדרים זוגיים. לרוב השירותים יהיו משותפים אבל נקיים ומסודרים. יש שתי רשתות גדולות של הוסטלים שאפשר לעשות להן כרטיסי חבר – ה – BBH ו – YHA. כרטיסי החבר נותנים הנחה לכל שהות, אנחנו לא עשינו כי פחות ישנו בהוסטלים של החברות האלו אבל זה יכול להשתלם למי שישן בעיקר בהוסטלים ורוצה לבחור חברה אחת ולהתמיד איתה. האווירה בהוסטלים פחות מצאה חן בעניינו, לדעתי זה קצת פחות מתאים לזוגות, יש לפעמים חבורות רועשות שיושבות בחוץ או בסלון המשותף ולנו זה פחות זרם, אבל כן רוב ההוסטלים שהיינו בהם היו שקטים ובאיזור החדרים יש ממש פרטיות… חדר זוגי עם שירותים משותפים עולה בממוצע לזוג 70-80$ ניו זילנדי.

מספר הוסטלים מומלצים:

Haka Lodge Auckland – ההוסטל ברמה הכי גבוהה שראינו. ההוסטל חדש עם חדרים יפים ומעוצבים כמו מלון. השירותים והמקלחת הם כמו חדר רחצה של מלון שפשוט נמצא בדלת ממול – חדר רחצה שלם ונקי עם מקלחת זכוכית, יש כמה כאלה ולא צריך לחלוק אותם עם הרבה אנשים. המטבח מאובזר מאד וכל המקום נוח ונקי. החיסרון המרכזי הוא שאין חניה.

Riverstone Backpackers – הוסטל משפחתי וחמוד שנמצא בעיירה Turangi, הוא היה ממש שקט ומאד מתאים לזוגות. קיבלנו במחיר הרגיל חדר עם שירותים ומקלחת פרטיים. המטבח נקי ומאובזר מאד ויש סלון ביתי ושקט. הבעלים סופר נחמד ועזר לנו בכל מה שצריך.

אוהל בקמפינג
בסוף הכי כיף לישון באוהל 🙂
כלבי ים
עשרות כלבי ים משתזפים בקיאקורה

Top10 – רשת אתרי קמפינג מעולים שפזורים בכל רחבי ניו זילנד. יש עוד רשתות שחלקן גם זולות יותר אבל ה – TOP10 היא הכי מושקעת שראינו והאווירה שם הייתה האהובה עלינו. אתרי הקמפינג מציעים חלקות לאוהל, חלקות עם חשמל לקרוואן, בקתות קטנות עם שירותים משותפים, בקתות גדולות יותר עם שירותים או מטבח, ועד דירות של ממש. אנחנו ישנו לפעמים באוהל ולפעמים בבקתות הקטנות, מאד מומלץ! באתרים יש שירותים ומקלחות משותפות ברמה גבוהה, נקי ועם מים חמים. יש מספר מטבחים משותפים (פחות מצוידים מאשר בהוסטלים, צריך להביא כלים בעצמכם), יש ברביקיו, לרוב יש ג'קוזי ובריכה, יש מתקני ילדים ומתנפחים, והכל מלא בדשא. אווירה מעולה למשפחות וזוגות שמחפשים יותר שקט. אנחנו ישנו לפעמים באוהל ולפעמים בבקתות הכי קטנות, תלוי במחיר שמצאנו. יש אתרים יותר יקרים ויותר זולים של הטופ 10 אבל אם עושים כרטיס חבר שלהם מקבלים 10% הנחה בכל הזמנת לינה. חלקת אוהל לזוג עולה לרוב 40-50$ ניו זילנדי.

בריכה בקמפינג
מגלשות וקירות טיפות ב - TOP10
טרמפולינה
טרמפולינת מתנפחות ברוטורואה
בריכה עם מתקנים
בול עץ מעל הבריכה בואנקה

היט – ארגון אוהבי ישראל. מדובר שנוצרים אדוקים שמאמינים שיהודים הם העם הנבחר וחושבים שזו מצווה לארח ישראלים, הם מארחים בתים שלהם במחיר סמלי של 5-10$ ניו זילנדי לאדם. כדי להתארח אצלם צריך לעשות כרטיס חבר באתר היט ולקנות חבילת אירוח רלוונטית בהתאם למשך ואיזור השהות שלכם. אחרי שאתם קונים חבילה אתם מקבלים גישה לחוברת עם כל פרטי המארחים ויכולים לבחור אצל מי להתארח בהתאם למיקום, להגבלות שלו ולתנאים שהוא מציע. יש זוגות שמגבילים זוגות לא נשואים לישון בחדרים נפרדים. לנו זה פחות התאים אז בחרנו בכאלה שלא מבקשים את זה. התנאים לשינה משתנים בין מזרון על הרצפה בסלון ליחידות אירוח נפרדות עם שירותים ומקלחת פרטיים… אנחנו התארחנו אצל 4 משפחות שונות, כל פעם לילה אחד, ותמיד היינו מרוצים. זאת הייתה חוויה ממש מעניינת. אנחנו הכי אהבנו את קתי וסטיבן שגרים באיזור מטמטה, זוג מקסים עם ילדים מקסימים ואירוח ממש מפנק…

 

חנויות וסופרים

The Warehouse – ה-חנות הכי שווה בניו זילנד! מן כלבו ענק שמוכר הכל והכל במחירים מעולים. כל המטיילים מכירים את החנות שיש ממש בכל מקום במדינה ואפשר לקנות בה ציוד קמפינג מעולה, כלי אוכל, בגדים לספורט ובערך כל שתצטרכו.

Pac 'N' Save – רשת הסופרים הזולה של ניו זילנד, יש בכל המקומות המרכזיים (בעיירות קטנות לא תמיד). אם אוספים את הקבלות מהקנייה אפשר לקבל הנחות לדלק ברשתות הדלק של Pac 'n' save שנמצאות מחוץ לכל סניף כמעט.

Countdown – הסופר האהוב עלינו. יקר יותר מה – Pac 'N' Save קצת אבל יש בו מגוון ענק והסידור של הסופר ממש נוח. גם כאן אפשר לאסוף הנחות לדלק אם עושים כרטיס חבר חינמי של AA.

חשוב לדעת שהניו זילנדים מאד מקפידים על חוקים בנושא של מכירת אלכוהול ובעיקרון בסופר צריך להראות דרכון של כל אחד מכם כדי לקנות אפילו בירה אחת. יש סופרים שפחות מקפידים על כך או מסתפקים בדרכון אחד אבל ה – Countdown מקפידים ברמה פאנטית – גם אם לאחד מכם יש דרכון ושלשני לא, גם אם ברור שהוא מעל גיל 18, לא ימכרו לכם.

הרי געש
הרים צבעוניים במסלול הטונגרירו
חוות אלפקות
מכירים חברים חדשים בחוות האלפקות

אפליקציות

Campermate – אפליקציה מעולה ששווה להוריד והיא חינמית! מתחלקת לנושאים שונים כגון לינה (אפשר למצוא אתרי קמפינג והוסטלים בכל המדינה), דברים לעשות (מנקודות תצפית ונקודות דרך יפות בחינם ועד לאטרקציות במחירים שונים), תחנות דלק בדרך, שירותים ציבוריים, כספומטים וכו'…

 

הנחות לאטרקציות

Bookme – אתר ההנחות הכי שווה שיש. רוב הישראלים שפגשנו לא השתמשו בו בכלל וזה ממש חבל. חסכנו איתו מאות דולרים לאדם! יש שם הנחות לכמעט כל הפעילויות והדברים בניו זילנד, מחולק לפי איזורים. זה גם כיף כי זה חושף אותך למלא דברים שיש לעשות בכל איזור וגם אפשר להשיג הנחות מאד רציניות. זה דורש קצת עבודה ולרוב צריך להחליט לפחות כמה ימים לפני אבל זה משתלם. כל הנחה ניתנת לימים מסוימים בשעות מסוימות, ככל שתזמינו לפני כך יהיו יותר אפשרויות, אבל ההנחות הכי גדולות הן לרוב ל-7-10 ימים הקרובים. האטרקציות הן בדיוק אצל אותן חברות שסוגרים איתן גם ככה בכל איזור וזה פשוט מקומות מסוימים שסגורים למי שתפס ב – Bookme. ככל שמתקדמת העונה כך יש פחות הנחות או שההנחות פחות משמעותיות, מחוץ לעונה אפשר להשיג דילים יותר שווים. בכל מקרה הזמנו Black water rafting בהנחה של 100$ לאדם, הזמנו את הקרחון בהנחה של 40$ לאדם, רפטינג הזמנו בחצי מחיר, ועוד ועוד…

Grab One – אתר הנחות שדומה מאד לגרופון. יש בו הרבה פחות הנחות מאשר ב – Bookme אבל היתרון הוא שכשיש הנחה היא לרוב זהה לזו של Bookme (אותה אטרקציה באותו המחיר) רק ללא הגבלה של ימים ושעות. חלק מהדברים הזמנו מכאן בכוונה כי ב – Bookme הייתה הנחה רק בשעה מסוימת שלא תמיד התאימה לנו…

בריכות גיאותרמיות
בריכות בשלל צבעים ב - Wai-O-Tapu
הוביטון
נכנסים לתוך אגדה בהוביטון

הנחות בדלק

יש כמה דרכים להשיג הנחות לדלק וכדאי לעשות כרטיסי חבר שעוזרים בזה.

Mobil – אנחנו עשינו כרטיס חבר ברשת התחנות Mobil, כרטיס שנותן הנחה קבועה של 6 סנט לליטר בכל תדלוק ברשתות שלהם.

כרטיס AA – כרטיס חינמי שעשינו באחת מתחנות הדלק שנותן לצבור הנחות באמצעו תדלוקים בתחנות BP ו – Caltex או באמצעות קנייה בסופרים של Countdown. אפשר לבחור מתי לממש ואז לתדלק עם כל ההנחה שצברתם. שימו לב שלפעמים בסוף חודש או תקופה כלשהי זה יכול להתאפס אז תדאגו לנצל את ההנחות לפני…

תחנות Pac 'N' Save – כל קנייה בסופר מאפשרת לצבור הנחה לשימוש בתחנות הדלק של pac 'n' save, תשמרו את הקבלות.

כרטיסי חבר

אחת הדרכים המוצלחות לחסוך כסף היא לעשות כרטיסי חבר. כמעט בכל הסופרים ותחנות הדלק יש כרטיסי חבר חינמיים שמאפשרים לצבור ולממש כסף בהתאם לקניות / תדלוק שעשיתם.

כרטיס חבר בהוסטלים – יש שני כרטיסי חבר עיקריים להוסטלים – BBH  ו – YHA. לשתי החברות הוסטלים בכל רחבי ניו זילנד והכרטיס נותן הנחות ללינה. אנחנו לא ישנו כמעט בכלל בהוסטלים של חברות אלו ולכן לא עשינו כרטיס (לעיתים יותר המוניים ורועשים, כל אחד שונה אבל ל – YHA יש הרבה הוסטלים באווירה יותר מסיבתית…)

כרטיס חבר TOP10 – אנחנו עשינו חבר מועדון ב – TOP10, השקעה שהחזירה את עצמה מהר מאד. משתלם למי שמתכנן לישון בקמפינג/קרוואן או בקתות בטופ10, אבל גם בלי לישון אפשר להחזיר אותו עם ההנחות לפעילויות. הכרטיס עולה 49$ ניו זילנדי וצריך רק אחד למשפחה. הוא נותן 10% הנחה בכל שהיה שלכם באתרי ה – TOP10, ויש לו מלא מלא הטבות! באתרי הקמפינג עצמם כמעט תמיד כלולה חצי שעה פרטית בג'קוזי לחברי המועדון, לפעמים כלול אינטרנט נוסף מעבר למה שמגיע בד"כ ולעיתים אפשר להשכיר אופניים או קיאקים בחינם. מעבר לכך יש 10% הנחה לאדם להוביטון, 10$ הנחה לסיור האי הלבן, 10% הנחה במבשלת הבירה גריימאות', 10% הנחה לפארק הגיאותרמי Wai-o-tapu ועוד הנחות רבות ששווה לחקור באתר שלהם לפני שאתם נוסעים…

מקווה שעכשיו אתם מרגישים יותר מוכנים ואם יש לכם עוד שאלות אני כאן…

 

מוזמנים לקרוא על המסלול שלנו באי הצפוני של ניו זילנד, באי הדרומי מנלסון עד קווינסטאון ובאי הדרומי ממילפורד ועד קאיקורה.

 

מוזמנים לראות את הסרטון שלנו, שמסכם את המסע לניו זילנד בשתי דקות 🙂

אהבתם את הפוסט? יש לכם מה לשתף? אשמח לשמוע בתגובות!

לעוד עדכונים, תמונות מיוחדות ופוסטים חדשים מוזמנים לעקוב אחרי הבלוג גם באינסטגרם ובפייסבוק

18 תגובות

  1. היי, פוסט מעולה! הלוואי שיהיה עוד פוסט עם יותר פירוט של המסלול וזמנים בכל מקום. אני גם מתכננת טיול דומה ואשמח גם לדעת כמה עלה לכם לזוג 🙂

    1. תודה רבה! הפוסט הבא יעסוק באי הצפוני עם המסלול לפי כל יום אז תוכלי לעקוב. מבחינת עלויות זה היה טיול משולב עם עוד 4 יעדים ו11 טיסות אז קשה להגיד רק על ניו זילנד אבל בפוסט הבא יהיו עלויות של כל פעילות שהיינו בה…

      1. מחכה לפוסט הבא 🙂
        ואשמח לשמוע באיזה עוד יעדים הייתם… אני גם מתכננת טיול דומה עם עוד יעדים ובהתלבטויות לאן כדאי לטוס ומאיפה לחזור…

  2. כל הכבוד על הסבלנות,
    וכמובן על הרצון לחלק לאחרים מנסיונכם.
    עושה חשק לנסוע אין ספק.

  3. פוסט מעולה ובכלל כל סדרת הכתבות של ניו זילנד מדהימה!(מחכה לחלק ב' של האי הדרומי…)
    תוכלי לתת קצת יותר מידע לגבי הזמנת כרטיסי הטיסה(מאיזה אתר הזמנתם ודרך איזה סוכן נסיעות סגרתם תאריכים)? תודה!

    1. תודה כיף לקרוא את התגובה שלך 🙂 בגלל שהכרטיסים מסובכים (קונקשן עם עצירה של 3 ימים ועוד קונקשן עם עצירה של שבועיים) מערכות האינטרנט לא מוצאות כרטיסים במחירים נורמליים לטיסה כזאת. אם טסים רצוף אפשר להשתמש ב – Skyscanner אבל אז הקונקשן יכול להיות גם שעתיים בלבד. אנחנו רצינו לעצור ולטייל גם במזרח ולכן סגרנו עם סוכן שסידר לנו את כל הטיסות יחד במחיר זול משמעותית…

  4. שלום ליטל!
    נהניתי מאוד לקרוא את הפוסט שלך על ניו זילנד וההערכות אליה. אשתי ואני ממש בדרך לשם עכשיו בקונקשן (בנגקוק).
    ניסינו ולא הצלחנו לפתוח את הפוסט על האי הצפוני, קיבלנו מן הודעת שגיאה. נשמח אם תוכלי לקשר אותנו אליו איכשהו.

      1. תודה! (:

        שאלה טכנית – לגבי הטונגרירו קרוסינג, כתבת שהיתה לכם בעיה עם להגיע עם הרכב לחניון של הפארק.
        אנחנו גם כן מטיילים עם רכב פרטי ומסקרן אותנו לדעת איך אפשר לבדוק את זה בעצמנו מראש כדי להערך לכך.

        (שואל כאן כי שוב הפוסט המקורי של האי הצפוני לא נפתח לנו מסיבה כלשהי)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תוכן עניינים

הצטרפו לניוזלטר של PassportsPlease

הצטרפו לניוזלטר החינמי שלי לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים והטבות נוספות